Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

H θέση του Δήμου Σητείας απέναντι στα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν την χωρoθέτηση των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων

 https://www.kathimerini.gr/wp-content/uploads/2021/12/eed4ac9c0e75e9fdce499f1315551fbf_wind-on-sea-8.jpg?v=1638578077

Μετά από απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την χωρoθέτηση των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων και την ειλημμένη δέσμευση εκ μέρους της Κυβέρνησης, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, για χωροθέτηση εγκατάστασης και εκμετάλλευσης ΥΑΠ σε επίπεδο επικρατείας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1- Με ομόφωνη απόφαση του το Δ.Σ. Σητείας γνωμοδοτεί αρνητικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.

2- Η απόφαση του ΚΑΣ δεν διαφοροποιεί σε τίποτα τα μέχρι τώρα δεδομένα καθ΄οτι στα γενικά κριτήρια αξιολόγησης περιοχών για αποφυγή χωροθέτησης και εγκατάστασης ΥΑΠ, είναι η μη συναίνεση αρμόδιων φορέων, καθώς και η απόσταση από περιοχές γεωπάρκων, ενάλιες αρχαιότητες, αρχαιολογικούς χώρους, περιοχές NATURA, περιοχές βιοποικιλότητας, ζώνες ειδικού ενδιαφέροντος, αεροδρόμια, κ.α.

3- Σε καμία περίπτωση ο Δήμος Σητείας δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα γεγονότα και αποφάσεις που θα παρθούν ερήμην και εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Συνολικες προβολες σελιδας