Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Με αυτονομία και ασφάλεια η μεταφορά μαθητών με αναπηρικό αμαξίδιο στην Π.Ε. Λασιθίου

 https://i0.wp.com/www.crete.gov.gr/wp-content/uploads/2024/10/%CE%A0%CE%95-%CE%9B%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%98%CE%99%CE%9F%CE%A5-1-scaled.jpg?resize=2048%2C1129&ssl=1

Με ειδικά διαμορφωμένο όχημα, με ράμπα, θα μεταφέρονται στο εξής μαθητές με αναπηρικό αμαξίδιο στην Π.Ε. Λασιθίου, καθώς η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου εξασφάλισε την δρομολόγηση του εν λόγω οχήματος προκειμένου να γίνεται με ασφάλεια και αυτονομία η επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών.

Σε συνέχεια των αιτημάτων που γνωστοποιήθηκαν στο Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Λασιθίου από την Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Ιεράπετρας  Δ. Βοσκοπούλη και της Διευθύντριας του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας   Π. Γόνη, σχετικά με την ανάγκη μεταφοράς δύο μαθητών με ειδικό μέσο, η Π.Ε. Λασιθίου ανέλαβε δράση, ώστε οι μαθητές να μπορούν να επιβιβάζονται και αποβιβάζονται από το όχημα αυτόνομα και με ασφάλεια, χωρίς να αντιμετωπίζουν κινητικούς περιορισμούς.

Για τα αιτήματα των ειδικών σχολείων ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γ. Ανδρουλάκης, ο οποίος δρομολόγησε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση του ειδικού μέσου μεταφοράς. Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Μανώλη Χαχλιούτη, τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Χαλεπάκη και τον Προϊστάμενο Γραφείου Κίνησης Λασιθίου,  Βας. Σπανάκη, το αίτημα ικανοποιήθηκε και σε σύντομο χρονικό διάστημα διατέθηκε όχημα μέγιστης χωρητικότητας 4 αναπηρικών αμαξιδίων, το οποίο πληροί  τις τεχνικές προδιαγραφές πρόσβασης χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου και κινείται εντός και εκτός του αστικού ιστού με απόλυτη ασφάλεια.

Ήδη δύο μαθητές μεταφέρονται από και προς τις σχολικές τους μονάδες με ένα απολύτως προσβάσιμο βαν, εξασφαλίζοντας την προσβασιμότητα, την ισότητα και την ασφάλεια.

Περαιτέρω ενέργειες θα υλοποιηθούν από την Π.Ε. Λασιθίου για την διασφάλιση της συνοδείας των μαθητών προς όλα τα Ειδικά σχολεία λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των μαθητών, αλλά και προς όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος είναι πριν την έναρξη του κάθε διδακτικού έτους, να διευθετείται η έλλειψη συνοδών που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.

 

Το αίσιο αποτέλεσμα αποτελεί καρπό των συντονισμένων προσπαθειών της Π.Ε. Λασιθίου και του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου προσωπικά, σε αγαστή συνεργασία με τις σχολικές μονάδες καθώς και τον ανάδοχο συγκοινωνιακό φορέα, ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου, λειτουργώντας προς όφελος των πολιτών με αναπηρία και των οικογενειών τους, για μία ισότιμη κοινωνία.

Η Π.Ε. Λασιθίου, με συνεργασία και συνέπεια, εργάζεται διαρκώς προκειμένου να δίνει λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό της μετακίνησης των μαθητών με κινητικά και άλλα προβλήματα.

Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου από την πλευρά του αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες μεταφοράς, ώστε να ξεπερνιούνται άμεσα τα εμπόδια στην καθημερινή μετακίνηση των ΑμεΑ μαθητών.

Συνολικες προβολες σελιδας