Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Σύναψη συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σητείας και της εταιρίας RECYCOM για τη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης

 https://rpn.gr/wp-content/uploads/2023/05/20583-6.png

Με την πλειοψηφία της συμπολίτευσης και των δυο ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων πέρασε, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σητείας και της εταιρίας RECYCOM για τη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο με ειδικούς μοβ κάδους συλλογής χρησιμοποιημένων ρούχων και υποδημάτων. Πρόκειται για μία δράση, που προσφέρει σημαντική αποσυμφόρηση στη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς τα ρούχα είναι υλικά με πολύ βραδεία αποδόμηση.
Αναφερόμενος στη συνεργασία ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης σημείωσε: "Για ακόμα μια φορά θα πρέπει να πούμε ότι το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων είναι δυσβάσταχτο για τους δήμους. Το ίδιο συμβαίνει και για το Δήμο μας. Οτιδήποτε μπορούμε να διοχετεύσουμε με άλλο τρόπο θα είναι προς όφελος μας. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το νέο αυτό ρεύμα ανακύκλωσης με σημαντικά οφέλη για το Δήμο αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον".
Την ικανοποίηση του για την συνεργασία εξέφρασε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Μάνος Δρακάκης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν.
Στο δίκτυο των μοβ κάδων θα συλλέγονται παλιά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα, στα οποία θα γίνεται διαλογή. Όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται δωρεάν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. . Τα ακατάλληλα για επαναχρήση ρούχα, οδηγούνται προς ανακύκλωση σε ειδικά εργοστάσια, όπου ανακυκλώνονται για δημιουργία υλικών καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να παραχθούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κτλ.
Από την εταιρεία, που υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, αποδίδεται ανταποδοτικό όφελος προς τον Δήμο.
Οι μοβ κάδοι κατασκευάζονται με ειδικές προδιαγραφές και ο ασφαλής σχεδιασμός τους αποτρέπει το ενδεχόμενο αφαίρεσης του περιεχομένου.

Συνολικες προβολες σελιδας