Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Διαπραγματεύσεις με εργολάβο για την ανέγερση του Δημαρχείου Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/09/x-dhm-3.jpg

Ενδιαφέροντα ιδιαίτερα θέματα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας. Στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας τίθενται ερωτήματα από τους Συμβούλους, πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων εκτός κι εντός ημερήσιας διάταξης.

‘Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Σύμβουλος κ. Γιάννης Αναγνωστάκης ρώτησε ποια είναι η εξέλιξη και τι μέλει γενέσθαι για τα έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί και δη αυτά του Φιλόδημου, όπως το νέο Δημαρχείο με δεδομένη την πίεση του χρόνου για την λήξη του προγράμματος και του ζητήματος της χρηματοδότησης.

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Στέλιος Σπυριδάκης είπε ότι έχει γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή ο Δήμος απευθύνθηκε στον επόμενο εργολάβο, ο οποίος δε δέχθηκε να συνεχίσει το έργο -όπως και ο μεθεπόμενος. «Ως εκ τούτου έχουμε δύο δρόμους. Ο ένας είναι της διαπραγμάτευσης και ο άλλος να γίνει ξανά δημοπρασία. Με τη διαπραγμάτευση σημαίνει ότι κρατάμε τη μελέτη ως έχει, με κάποιες τοπικές παρεμβάσεις μέσα από τις οποίες μπορεί να προχωρήσει το έργο. Ο άλλος τρόπος, επικαιροποίηση των ΗΜ κι ότι μελετών χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξαναδημοπρατηθεί το έργο.

Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με τον τρόπο της διαπραγμάτευσης για κάποιον εργολάβο να αναλάβει το έργο. Αν δεν ευοδωθεί η προσπάθεια με τους συγκεκριμένους εργολάβους, τότε θα προχωρήσουμε ξανά στην επαναδημοπράτηση του έργου. Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση, από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς, τα χρήματα είναι στο ακέραιο δεσμευμένα, δεν τίθεται κάποιο θέμα. Τώρα, τι θα συμβεί στο μέλλον δεν το γνωρίζω, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα».

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας