Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Γιορτή τουρισμού στο Μακρύ Γιαλό

 https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/makri-gialos-23-24-1-e1727097802633.jpg

Στο  λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Τουρισμού δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τη μουσική μας παράδοση και τους τοπικούς χορούς και να γευτούν νόστιμα φαγητά και  εδέσματα.

 Η εκδήλωση έγινε με   αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού που έχει καθιερωθεί η 27η Σεπτεμβρίου και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ιεράπετρας, τον Εμπορικό και Επαγγελματικό  Σύλλογο Κουτσουρά -Ανάληψης- Μακρύ Γιαλού και  την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλης συνοδευόμενος  από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαο Τζουμάκα, τους αντιδημάρχους Νεκτάριο Παπαδάκη, Φωτεινή Περακάκη, Εμμανουήλ Τζώρτζη, την εντεταλμένη σύμβουλο αθλητισμού Μαρίνα Αχλάτη. Ο Δήμαρχος   απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε: “Στόχος μας είναι  ένας ποιοτικός τουρισμός με σεβασμό στα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά κάθε τόπου, στα ήθη και τα έθιμά μας. Η γιορτή τουρισμού έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και φέτος έχει ως σύνθημά της, την ειρήνη. Η ειρήνη, που τόσο πολύ δοκιμάζεται αν και βρισκόμαστε στο 2024. Φαίνεται  ότι ακόμα δεν μάθαμε ακόμα να κουβεντιάζουμε μεταξύ μας και  προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας  με τα όπλα. Ας ευχηθούμε να σταματήσει επιτέλους αυτή η διαμάχη μεταξύ των λαών και να γιορτάζουμε με την ανθρώπινη επαφή, τη γνωριμία, σεβόμενοι την πολιτιστική διαδρομή του καθενός, τον κάθε τόπο με τα χαρακτηριστικά του.  Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους  συλλόγους και εκείνους που ετοίμασαν τα νόστιμα φαγητά και εδέσματα”.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Βουλευτής Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Ιωάννης Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Σητείας Γεώργιος Ζερβάκης,  ο αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού Νεκτάριος Παπαδάκης. Παρευρέθηκαν επίσης  ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Λεωνίδας Τερζής, η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Λαβδάκη Μαρία  κ.α.

Συμμετείχαν οι σχολές χορού Δημήτρη Καπαράκη με τοπικά μουσικά συγκροτήματα, τα ξενοδοχεία Sunwing και Atlantica Μικρή Πόλη, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Καλού Νερού, Πεύκων, Σταυροχωρίου, Αγίου Στεφάνου, Ορεινού, οι εκθέτες κρασιού Παπαδάκης Νίκος « Αμπελουργοί» και ελαιολάδου Αφοί Προϊστάκη.

 Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας