Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Σοκάρει το φρικτό ατύχημα στην Ιεράπετρα: Άτυχος στάθηκε ο 63χρονος που ακρωτηριάστηκε - Γιατί δεν κατάφεραν οι γιατροί να συγκολλήσουν το χέρι του (video)

 https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2024-09/TROXAIOiERAPETRAR.jpg.webp?itok=eiM1ofmA

Μετά τη διακομιδή του το βράδυ της Κυριακής από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας  στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κρίθηκε από τους εφημερεύοντες ιατρούς αναγκαίο, να χειρουργηθεί άμεσα, να κλείσει το τραύμα στον βραχίονα του ώστε να σταματήσει εντελώς η αιμορραγία και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση  του, ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο να χάσει εκτός από το χέρι του και την ίδια του τη ζωή

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου  Αγίου Νικολάου,  παραμένει διασωληνωμένος ο 63χρονος ποδηλάτης που ακρωτηριάστηκε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα, όταν με το ποδήλατο που οδηγούσε σε στενό αγροτικό δρόμο, γεμάτο καλάμια, έπεσε με δύναμη πάνω σε χωματουργικό μηχάνημα.

Μετά τη διακομιδή του το βράδυ της Κυριακής από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας  στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κρίθηκε από τους εφημερεύοντες ιατρούς αναγκαίο, να χειρουργηθεί άμεσα, να κλείσει το τραύμα στον βραχίονα του ώστε να σταματήσει εντελώς η αιμορραγία και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση  του, ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο να χάσει εκτός από το χέρι του και την ίδια του τη ζωή.

Κι ενώ το αποκομμένο δεξί χέρι του άτυχου 63χρονου είχε συντηρηθεί σωστά και είχε ενημερωθεί το ΠΑΓΝΗ και το ΚΑΤ της Αθήνας, για πιθανή αεροδιακομιδή του τραυματία στην πρωτεύουσα όπου οι εξειδικευμένοι ιατροί θα έκαναν προσπάθεια συγκόλλησης του, αργά το βράδυ της Κυριακής χάθηκε κάθε ελπίδα, καθώς τα συνοδά χρόνια προβλήματα υγείας του άτυχου 63χρονου έθεταν σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή,  σε περίπτωση που έχανε κι άλλο χρόνο σε μεγάλες μετακινήσεις.

Αυτό το φρικτό τροχαίο ατύχημα προκάλεσε τεράστιο σοκ και στους ίδιους τους διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής να παραλάβουν, τον ακρωτηριασμένο τραυματία μαζεύοντας από τον αγροτικό δρόμο το αποκομμένο μέλος του.

Ο 63χρονος ήταν γνωστός στα Νοσοκομεία του Λασιθίου και του Ηρακλείου,  όπου έμπαινε συχνά για πολυήμερες θεραπείες λόγω των σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, έχοντας καθημερινή ανάγκη χρήσης αναπνευστικής υποστήριξης με φιάλη οξυγόνου.

Οι φίλοι του στην Ιεράπετρα ενημέρωσαν το πρωί της Δευτέρας τους συγγενείς του που ζουν στο εξωτερικό και στη Δράμα από όπου κατάγεται ο πατέρας του, ενώ η μητέρα του είναι Πολωνικής καταγωγής.

Εσωτερικός οικονομικός μετανάστης ο 63χρονος

Στην Ιεράπετρα εγκαταστάθηκε σαν εσωτερικός οικονομικός μετανάστης πριν από 35 χρόνια περίπου, προκειμένου να εργαστεί στις κατασκευές θερμοκηπίων και στον κλάδο αυτό διέπρεψε  για πολλά χρόνια, ως ο καλύτερος μάστορας, που γνώριζε να δουλεύει άριστα το σίδερο και το ξύλο.

 Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα υγείας και η αδυναμία  του να εργαστεί χειρονακτικά όπως παλιά, τον κατέβαλαν κι εκείνος έβρισκε συχνά παρηγοριά  στο ποτό και στο τσιγάρο, που δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο την αναπνευστική του λειτουργία. Πέρυσι αποφάσισε να πάει να δουλέψει στο λιομάζωμα αλλά  δεν τα κατάφερε και τα παράτησε.

Τον τελευταίο καιρό σύχναζε σε καφενείο της γειτονιάς των ψαράδων όπου βοηθούσε τον καφετζή, για να εξασφαλίζει ένα μικρό χαρτζιλίκι. Είχε βρεθεί κάποια στιγμή χωρίς μόνιμη στέγη και αναγκάστηκε να κοιμάται όπου έβρισκε μόνο με μια κουβέρτα.

Ένας αγρότης με καλή καρδιά τον είδε και τον λυπήθηκε. Του πρόσφερε μια παλιά αγροικία  όπου μένει μέχρι σήμερα μαζί με έναν Πολωνό φίλο του, ο οποίος δεν ήξερε τίποτα για το ατύχημα του συγκάτοικου του και ενημερώθηκε τη Δευτέρα από κοινούς γνωστούς.

Αυτός ο καλός άνθρωπος, που θέλει να κρατήσουμε την ανωνυμία του, του πρόσφερε αφιλοκερδώς στέγη για να μην κοιμάται στο δρόμο, έχοντας αναλάβει και όλα τα πάγια έξοδα του σπιτιού, γνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 63χρονος.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ιεράπετρας που διενεργούν την προανάκριση για να φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε αυτό το φρικτό τροχαίο ατύχημα, συνεχίζουν την έρευνα έχοντας καλέσει κατοίκους της περιοχής και φίλους του τραυματία ώστε να διαπιστώσουν πως ακριβώς έγινε να τραυματιστεί  τόσο σοβαρά  ο 63χρονος πέφτοντας με το ποδήλατο του σε ένα δρόμο που δεν έχει ορατότητα για να αναπτύξει  ένας μεγάλος και εύσωμος άντρας τόσο μεγάλη ταχύτητα.

Όλοι οι δρόμοι της περιοχής από τον Άγιο Ανδρέα μέχρι τη Βαϊνιά, έχουν προβλήματα και έχουν στενέψει υπερβολικά  με την ανάπτυξη των καλαμιών να έχουν δημιουργήσει «αψίδα» που συγκλίνει προς το μέσον του αγροτικού δρόμου, όπου αν συναντηθούν δυο οχήματα που κινούνται από αντίθετες κατευθύνσεις δεν μπορούν να περάσουν και οι διαμαρτυρίες των οδηγών είναι καθημερινές.

Στο κόψιμο των καλαμιών που εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και κάνουν τους αγροτικούς δρόμους πολύ επικίνδυνους, είχε αποφασίσει να προχωρήσει η διοίκηση του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας και το ερπυστριοφόρο μηχάνημα που ενεπλάκη σε αυτό το τροχαίο ατύχημα , ανήκει στον εργολάβο που έχει αναλάβει να καταστρέψει με ειδική φρέζα τα καλάμια στα πιο επικίνδυνα σημεία της περιοχής.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Πετάσης Νίκος
Εύη Χαρακιανάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη



Συνολικες προβολες σελιδας