Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Την αδυναμία του κεντρικού κράτους προσπαθεί να καλύψει ο Δήμος Σητείας στηρίζοντας τις κοινωνικές δομές του και με ίδιους πόρους (Video)

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και τη συζήτηση της συμμετοχής του Δήμου στη δράση της Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.),

για την προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Γιάννης Καρνιαδάκης τόνισε ότι καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες προς την κατεύθυνση, ο δημότης να απολαμβάνει όλες εκείνες τις κοινωνικές παροχές τις οποίες δικαιούται απρόσκοπτα.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών  " Η κοινωνική πολιτική της παρούσας δημοτικής αρχής ήταν και παραμένει προτεραιότητα. Η χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τον δημότη με βασική προϋπόθεση τη μη επιβάρυνση του με επιπλέων δημοτικούς φόρους".

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της συμμετοχής του δήμου στη λειτουργία των κοινωνικών δομών του είναι η επιπλέον επιχορήγηση από ίδιους πόρους του ΚΔΑΠΑ με Α με το ποσό των 45.000euro.

Στη συνεχόμενη προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων ελάφρυνσης των δημοτών ο Δήμος Σητείας και η αντιδημαρχία οικονομικών σημείωσε παγκρήτια πρωτιά στην επίτευξη του φθηνότερου ρεύματος άρδευσης δίνοντας σημαντική ανάσα στον αγροτικό κόσμο του Δήμου.

Συνολικες προβολες σελιδας