Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Κάλεσμα σε ενημερωτική συνάντηση για τις συγχωνεύσεις και δημιουργία πολυπληθών τμημάτων με εντολή του ΥΠΑΙΘΑ

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2023/05/x-ioan-sxoleio-scaled-1.webp

Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Σητείας «Ο Μύσων» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αποφάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, κατ’ εντολή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ, επιχειρούν σε όλη τη χώρα να μην πραγματοποιηθούν διχοτομήσεις τμημάτων ενώ έχουν 27 και 28 μαθητές και επιβάλλουν τις μετακινήσεις μαθητών σε όμορες σχολικές μονάδες. Παράλληλα, προωθείται η συγχώνευση τμημάτων που ήταν ήδη διχοτομημένα και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μαθητές με διαγνώσεις ή συντρέχουν λόγοι υλικοτεχνικής υποδομής (πχ μικρές αίθουσες).

Η παραπάνω πολιτική απόφαση έχει τεράστιο παιδαγωγικό και εργασιακό αντίκτυπο στα Δημόσια Σχολεία και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης με εντολή στις τοπικές Διευθύνσεις έχουν ξεκινήσει ήδη τις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων σε Νηπιαγωγεία και σε όλο το εύρος των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων. Η αντιπαιδαγωγική και απροκάλυπτη εκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας οδηγεί στη συρρίκνωση των Δημόσιων Σχολείων, στην υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και στη μείωση των θέσεων εργασίας.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό τι θα επακολουθήσει τη νέα σχολική χρονιά όταν εκπαιδευτικοί θα πρέπει να διδάξουν σε τμήματα των 25 μαθητών, με μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και χωρίς παράλληλη στήριξη ή με παράλληλη στήριξη που “μοιράζεται” σε 3-4 μαθητές. Οι γονείς θα κληθούν συνεπώς να μετακινήσουν τα παιδιά τους σε άλλη σχολική μονάδα ακόμα κι αν ο μαθητής είναι στην Δ΄, Ε΄ ή Στ΄ τάξη. Η άκρως αντιπαιδαγωγική αυτή απόφαση πραγματοποιείται μέσα στο καλοκαίρι για να αποφευχθούν αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Καλούμε την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και γονείς μαθητών  σε ενημερωτική συνάντηση την Τρίτη 13 Αυγούστου και ώρα 11: 00 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις και να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για τις αντιδράσεις απέναντι σ’ αυτή την τραγελαφική κατάσταση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                    Ζαχαριάδου Αγγέλα

 

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας