Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Ο δεύτερος μειοδότης αναλαμβάνει τα έργα προστασίας της ακτογραμμής στην Σητεία

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/08/x-dhm.jpg

Με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας υπό την προεδρία του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ το πρώτο θέμα αφορούσε την έγκριση πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για την ανάθεση εκτέλεσης για τα «Έργα Προστασίας Ακτογραμμής Ανατολικά του Λιμένα Σητείας» περί συμμόρφωσης κατά τα οριζόμενα της υπ’ αρ 1078/ 2024 απόφασης της ΕΑΔΗΣΥ- Κήρυξη προσωρινού αναδόχου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 4.450.000 ευρώ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Ζερβάκης κατόπιν ένστασης του δεύτερου μειοδότη προς τον προσωρινό ανάδοχο του έργου αποδείχθηκε ότι δεν πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τα μελετητικά πτυχία.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή του Διαγωνισμού αποδέχεται την προδικαστική προσφυγή που έγινε, ακυρώνει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής με την οποία είχε εγκριθεί ο προσωρινός ανάδοχος και απορρίπτει τον Οικονομικό και την κατάπτωση της εγγύησης συμμετοχής ποσού 71.476,39 ευρώ υπέρ της αναθέτουσας αρχής.

Επίσης προχώρησε στην κήρυξη προσωρινού αναδόχου, τον προσφέροντα που υπέβαλε την αμέσως επόμενη πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, με μέσο ποσοστό έκπτωσης 10,51% και ποσό σύμβασης 3.211.573,87 πλέον ΦΠΑ (24%) 770.777,73 δηλαδή συνολικό ποσό σύμβασης 3.982.351,60 με ΦΠΑ.

 

Ο αγωγός στις Λιθίνες

Ακολούθως η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού και κατακύρωση αποτελέσματος για την ανάθεση εκτέλεσης για την Αντικατάσταση καταθλιπτικού αγωγού και βελτίωση δικτύου διανομής της περιοχής Άγιοι Απόστολοι Δημοτικής Κοινότητας Λιθινών Δήμου Σητείας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 210.931,091 (με αναθεώρηση και ΦΠΑ). Η Επιτροπή του Διαγωνισμού απέρριψε την προσφορά του Οικονομικού Φορέα και προσωρινού αναδόχου, διότι δεν υπέβαλε στον προκαθορισμένο χρόνο τα απαιτούμενα αντίγραφα και δικαιολογητικά που ζήτησε η Υπηρεσία. Οπότε εισηγήθηκε την κατάπτωση της εγγυητικής συμμετοχής ποσού 3.402,11 και την κήρυξη προσωρινού αναδόχου του δεύτερου συμμετέχοντα, με μέση έκπτωση 18,59% και με τιμή προσφοράς 138.483,22 χωρίς ΦΠΑ. Πρόκειται για ένα έργο που έχει καθυστερήσει πολύ -όπως ανέφερε ο κ. Ζερβάκης- και είναι άμεσης προτεραιότητας. Αφορά ένα τμήμα δικτύου που είναι σε πολύ κακή κατάσταση και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας