Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Ξενάγηση στο Εικαστικό Καλοκαίρι στον Δημοτικό Κήπο από την Πόπη Αυγουστάκη (BINTEO-ΦΩΤΟ)

 

Ο  Κήπος λέει την αλήθεια και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε αυτήν την πόλη που εκφράζουν αίσθημα, προβληματισμό και καλαισθησία μέσα από τις εικαστικές τέχνες.

Ο Δημοτικός Κήπος και φέτος, είναι ο χώρος που φιλοξενεί έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κατασκευές και αγιογραφίες, για ένα μεγάλο διάστημα έχοντας ξεκινήσει από τις 2 Ιουλίου και συνεχίζει μέχρι τις 21 Αυγούστου. Είναι το  «Εικαστικό Καλοκαίρι 24», μια ανοιχτή και πολυπρισματική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης, που καταργεί την απόσταση ανάμεσα στην δημιουργό και τον θεατή, αφού ο επισκέπτης που θα περπατήσει στον Κήπο και θα σταθεί  μπροστά από τα έργα, έχει την ευκαιρία να ακούσει από τον ίδιο τον καλλιτέχνη τα πως και τα γιατί. Αμφίδρομη η σχέση και η επικοινωνία.

Η έκθεση πιστοποιεί, αυτό που μας λέει η εικαστική δημιουργός Πόπη Αυγουστάκη, πως η Σητεία είναι μια καλλλιτεχνούπολη και ενδεικτικό είναι πως, ενώ είναι σε εξέλιξη η διοργάνωση, συνεχίζεται να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για συμμετοχή, κάτι , που δεν μπορεί να γίνει φέτος, αλλά σίγουρα  είναι υλικό για την επόμενη διοργάνωση, μας λέει η Πόπη Αυγουστάκη, που μαζί με μια «πολύ καλή ομάδα», όπως σημειώνει, έχει αναλάβει και  οργανωτικό ρόλο, σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βέρα Περάκη.

Είκοσι οχτώ είναι οι φετινές συμμετοχές, που ανά τριήμερο παρουσιάζονται και εναλλάσσονται.

Μέχρι το Σάββατο, παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής της Πόπης Αυγουστάκη, της Μαρίας Φραγκούλη, ζωγραφική και κατασκευές από τον Ηλία Καπετσώνη,

Η αρχική ιδέα της Μαρίας Γιαννακάκη που πριν από τρία χρόνια θέλησε να αξιοποιήσει τον δημοτικό κήπο ως χώρο έκθεσης, συνεχίζεται με στόχο να θεσμοθετηθεί, να είναι αυτός ο κύριος χώρος για τα εικαστικά της πόλης, μας λέει η Πόπη Αυγουστάκη.

Μαζί με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βέρα Περάκη και τον Δήμο Σητείας, το Εικαστικό Καλοκαίρι στηρίζουν ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας και η τοπική κοινότητα Σητείας.

Η έκθεση λειτουργεί από τις 8.30 μ. μ μέχρι τις 9.30-10μ. μ.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας