Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Τοποθέτηση ανελκυστήρα σκάλας στην είσοδο του 1ου και 2ου Γυμνασίου Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/08/0900-sht-anelk.jpg

Επετεύχθη ο στόχος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Σητείας, η αγορά και η τοποθέτηση ανελκυστήρα σκάλας στην είσοδο του 1ου και 2ου Γυμνασίου Σητείας, που θα συμβάλει στην διαμόρφωση ενός καλύτερου σχολικού περιβάλλοντος.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δράση, η οποία είχε ξεκινήσει πριν από αρκετούς μήνες με πρωτοβουλία του Συλλόγου. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου αποτελείται από τους: Μιχάλη Βασαρμίδη Πρόεδρο, Μαριάννα Καβρουδάκη Αντιπρόεδρο, Αδαμαντία Ζαμπετάκη Γραμματέα, Χριστίνα Τσαντάκη Ταμία, Δημήτρη Ζαμπετάκη και Κατερίνα Βαρδάκη (μέλη).

Πρόκειται για το βασικό στόχο του Συλλόγου κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο με σκοπό την κάλυψη αναγκών (υπαρχουσών ή που θα προκύψουν) και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ ή ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικό πρόβλημα (κάποιο τραυματισμό ή άλλη δυσκολία) προκειμένου να διευκολύνονται παιδιά και συνολικά η σχολική κοινότητα.

Αφού εντοπίστηκε η έλλειψη προσβασιμότητας στον συγκεκριμένο χώρο, ξεκίνησε η προσπάθεια από το Σύλλογο για την συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού στο πλαίσιο της οποίας είχε πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο και μία Συναυλία Αγάπης τον Χειμώνα. Η ανταπόκριση του κόσμου -χορηγών και πολιτών- ήταν συγκινητική και η προσπάθεια ευοδώθηκε, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα όλα τα μέλη του Συλλόγου. «Αποδείχθηκε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράγματα και ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας, όλους όσοι στήριξαν και συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Μέσω της δράσης συγκεντρώθηκε το ποσό των 6.056 ευρώ. Ο ανελκυστήρας σκάλας κόστισε 5.085 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για την κατασκευή μίας ράμπας σε ένα άλλο σημείο του χώρου, όπου υπάρχει δυσκολία προσβασιμότητας καθώς και ενός κάγκελου στήριξης στον χώρο προς το γυμναστήριο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Σητείας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του -όπως επισημαίνεται- σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους φορείς και με την στήριξη της κοινωνίας προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την μαθητική, σχολική κοινότητα.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας