Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Τουρνουά 3x3 Βasketball Cretan Series

 

Το λίκνο της Σητείας, η μνήμη του Μάρκου Αναγνωστάκη και το άρωμα ΝΒΑ του Γιώργου Καλαϊτζάκη
Μετά την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, η σκυτάλη του Τουρνουά 3x3 Basketball Cretan Series by choco BIG του 2024 περνάει στη Σητεία, με γκεστ σταρ τον διεθνή γκαρντ Γιώργο Καλαϊτζάκη και με δυο ιδιαίτερους συναισθηματικούς συμβολισμούς.
Το πέμπτο κατά σειρά Τουρνουά της τρέχουσας σεζόν θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Αυγούστου στην παραλία της Σητείας και αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος ομάδων και παικτών που είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να ανεβάσουν την ένταση, την οποία ούτως ή άλλως προϋποθέτει, επιτάσσει και απαιτεί το ύφος του αθλήματος.
Το 5ο Τουρνουά 3x3 Basketball Cretan Series by choco BIG συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Σητείας, τον Σητειακό Αθλητικό Όμιλο και τη Nets Company, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και έχει ως μεγάλους υποστηρικτές την εταιρεία Fresh Snack και το choco BIG.
Η γενέτειρα του ποιητή του «Ερωτόκριτου», Βιτσέντζου Κορνάρου αποτελεί το λίκνο των 3x3 Basketball Cretan Series καθώς εκεί διεξήχθη πριν από δυο χρόνια το πρώτο και τώρα θα γραφτεί το τρίτο κεφάλαιο σε αυτή την Ιστορία.
Στη μνήμη του εμβληματικού
Μάρκου Αναγνωστάκη
Όπως και τις προηγούμενες δυο φορές το Τουρνουά διεξάγεται στη μνήμη του παλαίμαχου αθλητή του Σητειακού Μάρκου Αναγνωστάκη.
Ο Μάρκος Αναγνωστάκης γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1963 και έφυγε από τη ζωή στις 8 Ιουλίου του 2022, έχοντας αποτελέσει μια εμβληματική φιγούρα στο μπάσκετ της Σητείας και της Κρήτης.
Εκτός από το μπάσκετ ασχολήθηκε επίσης με τον στίβο και το βόλεϊ και συνέβαλε αποφασιστικά στην πρώτη άνοδο του Σητειακού στην Α’ κατηγορία του πρωταθλήματος Κρήτης και στην καθιέρωση του στα μπασκετικά δρώμενα, με συμπαίκτες μεταξύ άλλων τους Πετροσιάν, Χαιρετάκη, Φυγετάκη και Χατζηθανασίου.
Παρών ο Γιώργος Καλαϊτζάκης
Το 5ο Τουρνουά 3x3 Basketball Cretan Series by choco BIG θα κοσμήσει με την παρουσία του ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, ο οποίος έλκει την εκ μητρός καταγωγή του από τη μαρτυρική Μίλατο Λασιθίου.
Ο Καλαϊτζάκης γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχει ύψος 2μ.01, αγωνίζεται στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ και είναι δίδυμος αδελφός του πρωταθλητή Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό και μέλους της Εθνικής ομάδας που συμμετέχει στο Ολυμπιακό Τουρνουά, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη.
Ο μικρότερος αδελφός τους, ο Αλέξανδρος Καλαϊτζάκης βαδίζει στα χνάρια τους και πέρυσι αγωνίσθηκε στον Κόροιβο Αμαλιάδας, ενώ η αδελφή τους, Βίκυ Καλαϊτζάκη έπαιζε βόλεϊ.
Ο πατέρας τους Βαγγέλης Καλαϊτζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο, κατάγεται από την Πεδιάδα και τις Μοίρες, υπήρξε μπασκετμπολίστας της ΓΕΗ, του Ηρακλείου («Τένις») και του Εργοτέλη και μάνατζερ του Ηρακλείου όταν η ομάδα αγωνιζόταν στις εθνικές κατηγορίες.
Η μητέρα τους Ελένη Κόντε κατάγεται από τη μαρτυρική Μιλατο Λασιθίου και έπαιξε βόλεϊ στη ΓΕΗ.
Μετά την ενασχόληση του με την κολύμβηση ο Γιώργος Καλαϊτζάκης άρχισε την μπασκετική καριέρα του στο Ηράκλειο απ’ όπου μετακόμισε στον Άρη Θεσσαλονίκης.
Ο Παναθηναϊκός και το ΝΒΑ
Το καλοκαίρι του 2016 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό όπου παρέμεινε έως το 2019 και στη συνέχεια αγωνίσθηκε για μία σεζόν (2019-2020) στη λιθουανική Νεβέζις Κενταϊνιάι.
Τον Ιούλιο του 2021 επιλέχθηκε στο Νο 60 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Ιντιάνα Πέισερς που τον παραχώρησαν στους Μιλγουόκι Μπακς στους οποίους αγωνίσθηκε μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, προτού μετακομίσει στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.
Με τους Μπακς έπαιξε σε εννέα ματς με μέσο όρο 1.8 πόντους και ένα ριμπάουντ και με τους Θάντερ σε τέσσερα με μέσο όρο 17.6 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 3.0 ασίστ και 2.5 κλεψίματα.
Στη διάρκεια της ίδιας σεζόν (2021-2022) αγωνίσθηκε επίσης στη D League με τους Γουισκόνσιν Χερντ (11.3 πόντοι, 5.0 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ σε τρία ματς) και τους Οκλαχόμα Σίτι Μπλου (10.7 πόντοι, 3.4 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ σε 18 ματς)
Μετά την αποχώρηση του από το ΝΒΑ, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό (2022-2023), πέρυσι αγωνίσθηκε στη γερμανική Τούμπιγκεν, ενώ η επόμενη σεζόν θα τον βρει στη λιθουανική Λιετκαμπέλις, όπου την περίοδο 2021-22 αγωνίσθηκε ο αδελφός του Πάνος.
Παρεμπιπτόντως ο Γιώργος και ο Πάνος Καλαϊτζάκης έχουν αγωνισθεί μαζί στο Ηράκλειο, στον Άρη, στον Παναθηναϊκό και στις Εθνικές ομάδες.
Οκτώ τίτλοι και πρώτος
σκόρερ στο EuroBasket
Στο παλμαρέ του ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μοστράρει τέσσερα Πρωταθλήματα της Basket League (2017, 2018, 2019, 2021) και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδος (2016, 2017, 2019, 2021), ενώ σε 42 αγώνες στην Ευρωλίγκα έχει μέσο όρο 1.2 πόντους και 1.0 ριμπάουντ.
Ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει φορέσει 67 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο: 16 με την Εθνική Παίδων (μέσος όρος 7.2 πόντοι), 27 με την Εθνική Εφήβων (7,8π.) και 24 με την Εθνική Νέων (14.7π.)
Το 2019 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο EuroBasket Νέων με μέσο όρο 19.7 πόντους, ενώ έχει λάβει επίσης μέρος σε δυο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Εφήβων (2016, 2017) και σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων (2015).
Το πρόγραμμα του Τουρνουά
Η ατζέντα του διημέρου της δράσης στη Σητεία (με ώρα έναρξης τις 17:00) περιλαμβάνει τους αγώνες στις ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 11, κάτω των 13, κάτω των 15, κάτω των 18, άνω των 18 και άνω των 35 ετών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και οι καθιερωμένοι και πάντοτε συναρπαστικοί διαγωνισμοί καρφωμάτων, τρίποντων και ελευθέρων βολών.
Οι αγώνες διεξάγονται στα πλέον σύγχρονα και εγκεκριμένα από τη FIBA δάπεδα/γήπεδα, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και με αξιολογημένους διαιτητές, ενώ η διαρκής παρουσία μελών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών εγγυάται την πλήρη ασφάλεια των αγωνιζόμενων και των θεατών.
Μετά τη Σητεία οι επόμενες μπασκετικές παραστάσεις του Τουρνουά 3x3 Basketball Cretan Series by choco BIG του 2024 θα ανέβουν κατά σειρά στο Οροπεδίου Λασιθίου (9 Αυγούστου), των Ανωγείων (17-18 Αυγούστου), του Αρκαλοχωρίου (24-25 Αυγούστου) και του Ηρακλείου (7-8 Σεπτεμβρίου).
Χορηγό των Τουρνουά 3x3 Basketball Cretan Series αποτελούν τα σούπερ μάρκετ ΦΑΙΣΤΟΣ, ενώ η συμμετοχή των αθλητών είναι ελεύθερη και προσφέρεται δωρεάν.
Το Τουρνουά 3x3 Basketball Cretan Series by choco BIG υποστηρίζει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Make-Α-Wish» (Κάνε μια ευχή) και ζητεί την υποστήριξη όλων σε αυτή τη σημαντική κοινωνική δράση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή σκανάροντας το QR code της αφίσας.
Το δημοφιλέστερο αστικό
άθλημα του πλανήτη!
Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους φίλους του μπάσκετ στη Σητεία και απανταχού της Κρήτης: για όλους τους φίλους του μπάσκετ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, προϋπηρεσίας στα γήπεδα και αγωνιστικής καριέρας, καθόσον εδώ ακριβώς έγκεινται η ιδιαιτερότητα, η φιλοσοφία και η κινητήρια δύναμη του 3x3.
Είναι ένα παιχνίδι για όλους!
Το 3x3 Basketball εξαπλώνεται ραγδαίως και μανιωδώς, αρχής γενομένης από το 2021 στο Τόκιο αποτελεί επίσημο άθλημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, προσελκύει διαρκώς νέους φίλους και αυτή τη στιγμή θεωρείται ως το πιο αναπτυσσόμενο και δημοφιλές αστικό άθλημα σε όλο τον πλανήτη!
 
https://backoffice.sitia.gr/files/items/1/11208/anagnostakis_kadro.jpg?rnd=1722505138 

Συνολικες προβολες σελιδας