Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Δίχως τέλος τα περιστατικά απάτης στην Κρήτη: Πώς η 73χρονη πείστηκε να παραδώσει 20.000 ευρώ στους απατεώνες (video)

 https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2023-11/apati_0.jpg.webp?itok=Kvu1tB0Z

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Μια 72χρονη συνταξιούχος έπεσε θύμα τηλεφωνικής εξαπάτησης από απατεώνες που προσποιήθηκαν υπάλληλο φοροτεχνικού γραφείου που εκείνη τον γνώριζε πάρα πολύ καλά, προσποιούμενοι ότι θα της έκαναν τη διαδικασία είσπραξης ενός επιδόματος 250 ευρώ.

Την ξεγέλασαν όμως  και με πολύ πειστικό τρόπο την οδήγησαν δυο φορές σε γνωστή εταιρεία μεταφοράς χρημάτων όπου την υποχρέωσαν να τους καταθέσει  δυο φορές από 2.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 4.000 ευρώ, ζητώντας της και μια τρίτη κατάθεση άλλων 2.000 ευρώ την οποία όμως εκείνη αρνήθηκε γιατί είχε πλέον εξαντληθεί να πηγαινοέρχεται από το σπίτι της στην εταιρεία μεταφοράς χρημάτων.

Οι απατεώνες γνώριζαν όλα τα στοιχεία του φοροτεχνικού γραφείου που επικαλέστηκαν, τους εργαζόμενους του και επίσης γνώριζαν την ταυτότητα της ηλικιωμένης, τη διεύθυνση το τηλέφωνο της και ότι είχε μετρητά χρήματα στο σπίτι της γιατί σε λίγες ημέρες είχε να κάμει έξοδα για  το γάμο του γιού της.

Για την υπόθεση αυτή μας μίλησε ο ιδιοκτήτης του φοροτεχνικού γραφείου, οικονομολόγος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης το γραφείο του οποίου έχουν επικαλεστεί και άλλες φορές οι απατεώνες όπως και άλλα φοροτεχνικά γραφεία.

«Απατεώνες χρησιμοποιώντας την επωνυμία του φοροτεχνικού γραφείου μας και το μικρό όνομα υπαλλήλου μας, με δόλωμα ένα  επίδομα 250 ευρώ που τάχα θα έπαιρνε κατόπιν ενεργειών από τον υπάλληλο μας κατόρθωσε να πείσει  72χρονη πελάτισσα του γραφείου μας, να τους καταθέσει σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων 4.000 ευρώ  μετρητά και μάλιστα σε δυο δόσεις των 2000 ευρώ  με διαφορά λίγης ώρας η πρώτη από την δεύτερη κατάθεση.

Ο άνθρωπος που της τηλεφώνησε κατά τις 2.30 το μεσημέρι  είχε άλλον έναν δίπλα του και μιλούσε καλά Ελληνικά. Της  έστειλε ταξί της πόλης μας να  την παραλάβει από την παλιά πόλη   και να την πάει στην εταιρεία μεταφοράς χρημάτων  για την κατάθεση. Απο το τηλέφωνο της  72χρονης κυρίας που εξαπατήθηκε, ο άγνωστος απατεώνας έδωσε οδηγίες στον υπάλληλο της εταιρείας μεταφοράς χρημάτων σε ποιον κωδικό θα γίνει  η κατάθεση λέγοντας ότι είναι θεία του η ηλικιωμένη. Ο τρόπος που έπεισε την κυρία να δώσει χρήματα ήταν ραδιούργος. Έπεισε την  πελάτισσα μας  ότι έκανε λάθος και αντί να της καταχωρίσει ο δήθεν υπάλληλος μου στο λογαριασμό της 250 ευρώ επίδομα της καταχώρισε 4.000  παραπάνω που θα  έπρεπε να τα δώσει πίσω  για να μην τον απολύσω τάχα μου και χάσει τη δουλειά του.

Θα διόρθωνε το λάθος, όπως της είπε, και το πρωί θα της επέστρεφε τα χρήματα τα παραπάνω. Αφού κατέθεσε τα 2.000 ευρώ  ο απατεώνας  επανήλθε τηλεφωνικά και της ζήτησε άλλα 2.000 ευρώ τηλεφώνησε ξανά στην πιάτσα και έστειλε πάλι το ταξί και έγινε και η δεύτερη κατάθεση στην ίδια εταιρεία με τον ίδιο τρόπο.

Δεν έφτανε αυτό αλλά στις 18:20 το απόγευμα ξαναπήρε τηλέφωνο πάλι ο υπάλληλος μου τάχα μου, και ξαναζήτησε κι άλλες δύο χιλιάδες ευρώ  και τότε κουρασμένη και απελπισμένη από το πήγαινε έλα, η 72χρονη  του είπε: "Άφησε με πια στην ησυχία μου δεν έχω άλλα", γιατί κατάλαβε ίσως την απάτη», μας είπε ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας, όπου έγινε η σχετική καταγγελία  και την ίδια και τα παιδιά της.

«Τα όρια της απανθρωπιάς εξαντλούνται κυρίως  πάνω σε ηλικιωμένους που ολόκληρη σχεδόν η ζωή τους κύλησε στα πλαίσια της ανθρωπιάς της αλληλεγγύης και δυστυχώς για σήμερα της καλοπιστίας. Ντροπή  για την κοινωνία που παραδίδουμε νοιώθω και ενοχή που γύρω μου κυκλοφορούν κάθε λογής  αποβράσματα στυγνοί  εκμεταλλευτές αδύναμων ανθρώπων. Μια κοινωνία της ψηφιακής επανάστασης,  της τεχνητής νοημοσύνης, που δεν μπορεί να βρει τον κάτοχο ενός τηλεφώνου κι ενος λογαριασμού του απατεώνα. Κι αυτό το λένε πρόοδο κάποιο κύριοι που μας κουνούν και το δάχτυλο», κατέληξε ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης που υποσχέθηκε να συνδράμει την Ελληνική Αστυνομία ώστε να βρεθούν οι απατεώνες και να δώσουν λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως έχει γίνει και με άλλες σπείρες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους ανθρώπους στην Ιεράπετρα την Κρήτη και όλη την Ελλάδα.


 
Καριωτάκη Μαίρη
Πετάσης Νίκος

Πηγή : Νέα Κρήτη



Συνολικες προβολες σελιδας