Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Αντίστροφη μέτρηση για το 5ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ στο λιμάνι της Σητείας

 

Φέτος, η διοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Πολιτισμού ,Παράδοσης & Τεχνών,έχει διάρκεια 3 ημέρες και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 28, 29 & 30 Ιουνίου 2024

 

Το σωματείο με την επωνυμία ̈Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας Δίκτυννα ̈ (εγγεγραμένο μέλος του Μητρώου Φορέων Πολιτιστικών Συλλόγων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού),διεξάγει απο το 2018 άρτια και με πολύ μεγάλη προσέλευση πολιτών μία ξεχωριστή γιορτή Παράδοσης, Τεχνών και Πολιτισμού στην πόλη μας.

Υποστηρικτές για αυτό το εγχείρημα αποτελούν μέχρι σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, η Περιφέρεια Κρήτης , η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ο Δήμος Σητείας, το Λιμενικό Ταμείο Σητείας και πάρα πολλοί εθέλοντές.

f1e5f12d82a9ec8f29be275f54bb6e38_l

 

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει πλήθος δράσεων, δίνοντας έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Ανατολικής Κρήτης με μουσικοχορευτικές παραστάσεις, σεμιναριακά εργαστήρια, εκθέσεις και παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών με σκοπό την διατήρηση και διάσωση εθίμων αλλά και την ανάδειξη της Σητειακής Διατροφικής Κουλτούρας.

f9caa3aa237ef81b04d600b0cf20cc21_l

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση τεχνών: κεντητικής ( Τερζίδικη Τέχνη– κατασκευή παραδοσιακής κρητικής ενδυμασίας), υφαντικής ,κοπανέλι, καλαθοπλεκτικής, αγγειοπλαστικής, παραδοσιακού κοσμήματος.
  • Παρουσίαση απόσταξης κρητικής ρακής (Καζάνεμα).
  • Μουσικοχορευτικές παραστάσεις με τη συμμετοχή: Σχολή Χορού ̈Ακρήτες ̈, Λύκειο των Ελληνίδων Καρπάθου, Σχολή Παραδοσιακών Χορών Ευαγγελία Βεζυράκη, κα. Μουσικοί: Σκορδαλός Γιώργος, Ψαράκης Γιώργος,Σπυριδάκης Μιχάλης, Αναστασιάδη Ειρήνη, Λιναρδάκης Γιάννης ,Χαριτάκης Μανώλης κα.
  • Παραδοσιακές συνταγές & προϊόντα με ΔΩΡΕΑΝ κέρασμα για το κοινό, απο Πολιτιστικούς Συλλόγους Βόρειου & Νότιου Άξονα με σκοπό την ανάδειξη της Σητειακής διατροφικής κουλτούρας.
  • Χορευτική αλυσίδα Σητειακού Πηδηχτού, με την συμμετοχή πάνω απο 100 εθελοντών , χορευτών, χοροδιδασκάλων κα. και με σκοπό την ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων μέσα απο το χορό, καθώς και η ανάδειξη του Σητειακού Πηδηχτού.

Σκοπός της διεξαγωγής της γιορτής Πολιτισμού, Παράδοσης & Τεχνών είναι η συμβολή του Σωματείου μας στην μορφωτική, πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο και ανάπτυξη των επισκεπτών και κατοίκων της πόλης μας.

Ημερομηνίες: 28-29 & 30 Ιουνίου 2024

 Πηγή : cretapost.gr

Συνολικες προβολες σελιδας