Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Σητείας ο Μύσων - Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας για την αυταρχική στάση του ΥΠΑΙΘΑ και της ΔΙΠΕ Λασιθίου απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην αξιολόγηση

 


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων», έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή απέναντι στην αντιεκπαιδευτική και αντιεπιστημονική αξιολόγηση. Μετά την απαράδεκτη εγκύκλιο Κατσαρού για καρατομήσεις διευθυντών/ντριών σχολείων ξεκίνησε η διαδικασία με τον διευθυντή Πασπαράκη Γιάννη, που δίνει τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Το ΥΠΑΙΘΑ,και η ΔΙΠΕ Λασιθίου, προχώρησε – υιοθετώντας σκληρή γραμμή – σε εφαρμογή των ποινών στον διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Φέρμων, που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές, εγγράφως από τον Διευθυντή Π.Ε. Λασιθίου. Ένας διευθυντής που για χρόνια έχει αποδείξει τι σημαίνει δημοκρατική διοίκηση σχολείου και συνδικαλιστική δεοντολογία. Η αναγκαστική παραίτηση από τη θέση του διευθυντή σχολείου, έδειξε πως πάνω απ’ όλα είναι η ηθική συνέπεια και η δεοντολογία. Με προσωπικό κόστος ο σ. Γ. Πασπαράκης αποφάσισε να παραιτηθεί για να μην προχωρήσει σε αξιολόγηση των συναδέλφων του.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων», χαιρετίζουμε τη γενναία στάση του συναδέλφου και δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα του.  Καλούμε τους συναδέλφους μας σε παράσταση διαμαρτυρία ενάντια στην αξιολόγηση , στη ΔΙΠΕ Λασιθίου την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 13:30, και διαμαρτυρία για την δίωξη του συναδέλφου διευθυντή.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών κηρύσσει 3ωρη  στάση εργασίας από τις 11:00- 14:00 για το πρωινό ωράριο  και από 13:00 -16:00 για το απογευματινό και καλεί τους συναδέλφους να μεταβούν για στην ΔΙΠΕ Λασιθίου. Για την μετάβαση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών καλύπτει τα έξοδα μετακόνησης.

Ας ελπίσουμε να είναι ο Γ. Πασπαράκης η τελευταία περίπτωση δημοκρατικού διευθυντή που ωθείται σε παραίτηση!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                  Η Γεν. Γραμματέας

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                 Ζαχαριάδου Αγγέλα

Συνολικες προβολες σελιδας