Τρίτη 16 Απριλίου 2024

45χρονος συνελήφθη στην Ιεράπετρα κατηγορούμενος για δολοφονία

 https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/astinomiko-tmima-ierapetras-2020.jpg

Μια ιδιαίτερη απόφαση υπόθεση, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής έφερε τη σύλληψη ενός 45χρονου άνδρα από τα Φέρμα ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία ενός 65χρονου Γερμανού που ζούσε στην περιοχή.

Ο 65χρονος νοσούσε από καρκίνο και την Κυριακή 7 Απριλίου βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με το θάνατό του να αποδίδεται αρχικά στην ασθένειά του και έτσι κηδεύτηκε χωρίς να δοθεί περισσότερη βαρύτητα στην περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν από τις αμέσως επόμενες μέρες όταν και άρχισαν να γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για τη ζωή του 65χρονου και άρχισε η συλλογή στοιχείων από τις αρχές. Παράλληλα την περασμένη Παρασκευή δόθηκε εντολή για εκταφή και νεκροψία του 65χρονου Γερμανού. Τα στοιχεία από βίντεο και μαρτυρίες ήταν ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για τον 45χρονο και τελικά έφεραν τη σύλληψή του, σήμερα, Δευτέρα.

H ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

Συνελήφθη, σήμερα (15.04.2024) ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Αγίου Νικολάου για ανθρωποκτονία αλλοδαπού.

Ειδικότερα την 07.04.2024 σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας εντοπίστηκε, από οικείο πρόσωπο, νεκρός αλλοδαπός εντός της οικίας του με πρώτες ενδείξεις θανάτου παθολογικά αίτια λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. 

 

Ωστόσο, κατόπιν κατάλληλης και εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, προέκυψαν  σοβαρές ενδείξεις περί τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, συλλέχθηκαν στοιχεία, από την ενδελεχή ανάλυση, επισκόπηση και συνεκτίμηση των οποίων, προέκυψε ως δράστης 45χρονος ημεδαπός.  Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκταφή του θύματος με σκοπό τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, για τον επακριβή προσδιορισμό των αιτιών και ειδικότερων συνθηκών του θανάτου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακριτικής Αρχής για να απολογηθεί.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

 

Συνολικες προβολες σελιδας