Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/03/x-sht.jpg

Ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί οκτώ γεμάτα λεωφορεία και πάρα πολλά ΙΧ από το σιντριβάνι της Σητείας με τελικό προορισμό το Σεληνάρι , εκεί όπου στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία , για τα  Νοσοκομεία του νομού, για την ίδια τη ΖΩΗ των πολιτών του Λασιθίου.

Δυναμική είναι η  συμμετοχή των Σητειακών πολιτών, από κάθε σημείο του Δήμου , στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο  όπως  φάνηκε κατά την προσυγκέντρωση στο σημείο του σιντριβανιού . Λίγο πριν την αναχώρηση με  προορισμό το Σεληνάρι, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας κ. Ευαγγελία Φωτεινάκη δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ.

«Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο συλλαλητήριο. Υπήρξε μία μεγάλη προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους για να φτάσουμε εδώ. Κινητοποιήθηκαν φορείς, κοινότητες, σύλλογοι, συνεταιρισμοί, σύλλογοι γονέων, πολύς κόσμος. Αναχωρούμε με 8 γεμάτα λεωφορεία συν όλους εκείνους που θα έρθουν με  ιδία μέσα . Πιστεύουμε ότι θα είναι μία μεγαλειώδης κινητοποίηση»  τόνισε.

Η κα Φωτεινάκη πρόσθεσε ότι ο Σητειακός λαός έχει πλέον αντιληφθεί την αναγκαιότητα να παραμείνει ανοικτό το νοσοκομείο Σητείας λειτουργώντας με όλες τις ειδικότητες ανεπτυγμένες πλήρως. «Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι η Παθολογική μας κλινική είναι κλειστή για άλλη μία φορά. Είναι κλειστή ήδη για δέκα ημέρες και δεν ξέρουμε για πόσες ακόμα θα είναι. Οπότε ο κόσμος καταλαβαίνει την αναγκαιότητα και για αυτό βγήκε στους δρόμους, να διεκδικήσει τα αυτονόητα βέβαια, αυτά που έχει πληρώσει και αυτά που θα έπρεπε να έχει χωρίς να χρειάζεται να αγωνίζεται για αυτά».

Αναφορικά με την Παλλασιθιώτικη μεγάλη όπως αναμένεται σημερινή κινητοποίηση, τόνισε «όλο το Λασίθι σήμερα διεκδικεί. Τα προβλήματα είναι κοινά . Και τα τρία νοσοκομεία είναι σε κακή κατάσταση . Οπότε αγωνιζόμαστε όλοι μαζί. Το ‘’Διαίρει και Βασίλευε’’ δεν εξυπηρετεί κανένα . Η ενότητα έχει σημασία . Πρέπει και τα τρία νοσοκομεία να στελεχωθούν πλήρως και να δουλεύουν σωστά  για να μπορούν οι πολίτες να απευθυνθούν στο ΕΣΥ , στο δημόσιο τομέα , από όποια πόλη κι από όποιο τόπο κι αν είναι!»

«Αυτό που γίνεται σήμερα θα το γράψει η ιστορία , διότι για πρώτη φορά το Λασίθι ενωμένο, μία γροθιά, ένα ενιαίο μέτωπο, διεκδικεί το αυτονόητο : πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία» τόνισε επίσης λίγο πριν την αναχώρηση από την Σητεία ο κ Νίκος Καραμανωλάκης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Σητείας , προσθέτοντας «το παραμύθι περί ενός κεντρικού νοσοκομείου και τα υπόλοιπα να  έχουν διαφορετικό, αγνώστου ταυτότητας ρόλο , δεν θα περάσει ! Η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιφρονήσει το σημερινό μήνυμα. Πρέπει να ακούσει την φωνή  όλου του Λασιθίου! Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει  την μεγαλύτερη κατάκτηση , μετά την μεταπολίτευση , το Εθνικό Σύστημα  Υγείας»  τόνισε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας