Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/03/x-sh.jpg

Κρατώντας πανό που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία» και «Η υγεία είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα» καθώς και «ΟΧΙ στην σχεδιασμένη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας», μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ο και 2ο Γυμνασίου Σητείας, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Σητείας, συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Σητείας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των παιδιών που δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν στο Σεληνάρι για να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο όμως θέλησαν με τον τρόπο αυτό να δείξουν την στήριξη τους στην μεγάλη πανλασιθιώτικη κινητοποίηση. Παράλληλα να κάνουν γνωστό ότι κι εκείνα διεκδικούν το δικαίωμα τους στην δημόσια δωρεάν υγεία κι ότι αγωνίζονται με κάθε πρόσφορο τρόπο για αυτό.

Όπως εξάλλου δήλωσαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ τα παιδιά τόσο των Γυμνασίων όσο και των Λυκείων «θέλουμε να στηρίξουμε το συλλαλητήριο που γίνεται στο Σεληνάρι για την υποβάθμιση της υγείας στον τόπο μας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να είμαστε εκεί, οπότε προσπαθούμε ενεργά, από δω να φωνάξουμε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην δωρεάν υγεία. Κι αν αυτό μας το πάρουν θα είναι παραβίαση. Και δεν πρέπει να ισοπεδωθεί το νοσοκομείο μας και κανένα νοσοκομείο. Γιατί έτσι θα αποδυναμωθούν οι πολίτες, οι κοινωνίες» όπως τόνισε ο Δημήτρης μαθητής Λυκείου.

«Παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, δεν το βάζουμε κάτω, αγωνιζόμαστε για να μην υποβαθμιστεί η υγεία. Προσπαθούμε το καλύτερο για τον τόπο μας , για να έχει μέλλον. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή μας» ανέφεραν οι μαθήτριες Γυμνασίου Κέλλη, Αγγελική, Χριστίνα,

«Είμαστε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το θέμα της υγείας και της υποβάθμισης των νοσοκομείων στο νομό μας διότι αρχικά όλοι έχουμε δικαίωμα στην υγεία και κανένας δεν πρέπει να την στερηθεί. Είμαστε εδώ σήμερα για να το υποστηρίξουμε» τόνισε ο Μάνος μαθητής Γυμνασίου.

Από την πλευρά των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ο κ Δημήτρης Ζαμπετάκης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου του 2ου Γυμνασίου Σητείας τόνισε «Στηρίζουμε την πρωτοβουλία των παιδιών να συμμετέχουν με τον τρόπο τους στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο. Όσα παιδιά δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν στο Σεληνάρι, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας για να διατυμπανίσουν και αυτά ότι η υγεία είναι δικαίωμα για όλους.»

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Φωτο από δράση

Πηγή : Ανατολή 

https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/03/x-sh.jpg


Συνολικες προβολες σελιδας