Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση Μαυροματάκη Μανώλη με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Σταύρο Τζεδάκη

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Σητείας κ. Μαυροματάκης Μανώλης, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Σταύρο Τζεδάκη, προκειμένου να συζητήσουν όσα αναφέρονται στην έκθεση της ειδικής ομάδας εργασίας που συστάθηκε από την Περιφέρειας Κρήτης, για την μειωμένη ελαιοπαραγωγή στην Κρήτη.



Ο κ. Μαυροματάκης αναφέρθηκε στα πραγματικά αποτελέσματα της μειωμένης παραγωγής ελαιολάδου τόσο στον νομό Λασιθίου, όσο και στην υπόλοιπη Κρήτη, καθώς επίσης και στην  δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι αγρότες, συνεκτιμώντας την αύξηση του κόστους καλλιέργειας σε συνδυασμό με τις προβληματικές και μειωμένες επιδοτήσεις.

Επισήμανε επίσης ότι η επιτροπή συμπεριέλαβε στην απόφαση της την αναμενόμενη παραγωγή, η οποία φυσικά διαφέρει από τα πραγματικά στοιχεία της παραγωγής τα οποία διαθέτουν πλέον τα ελαιουργεία και σύμφωνα με τα οποία πρέπει να διορθωθεί και να επικαιροποιηθεί το αίτημα για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών.

Ο κ. Τζεδάκης συμφώνησε με όσα αναφέρθηκαν και διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη αρχίσει την συλλογή των πραγματικών στοιχείων από τις κατά τόπους υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να φέρει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο για τις περεταίρω ενέργειες επικαιροποίησης και υποστήριξης του αιτήματος.

Στην συνάντηση επίσης συζητήθηκαν και όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και ο  κ. Τζεδάκης δήλωσε ότι θα επισκεφτεί την Σητεία , προκειμένου να συζητήσει και να ενημερωθεί αναλυτικά για ειδικότερα θέματα που αντιμετωπίζει στην περιοχή ο παραγωγικός τομέας.

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας