Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Εκπρόσωποι των ξενοδόχων συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη για την προβολή της Κρήτης

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2023/07/Screenshot-4.jpg

Στο πλαίσιο της δράσης του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με σημείο αναφοράς, τις συλλογικές προσπάθειες για την περαιτέρω στήριξη κι ενίσχυση του τουρισμού που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας, αλλά και της ανάπτυξης του νησιού, όπως ανέφερε ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας Γιάννης Κακουράκης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κακουράκης στο πλαίσιο επαναδραστηριοποίησης του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης προγραμματίζεται σειρά επαφών με φορείς του νησιού. «Η πρώτη μας συνάντηση έγινε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη. Σε πάρα πολύ καλό κλίμα συζητήσαμε σημαντικά θέματα που απασχολούν την Κρήτη. Ενημερωθήκαμε για την πορεία και τις εξελίξεις αναφορικά με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως είναι ο ΒΟΑΚ και τα αεροδρόμια του νησιού. Συζητήσαμε για τα οδικά έργα γενικότερα, την αναγκαιότητα βελτίωσης των υποδομών.

Επίσης το θέμα σχετικά με την τουριστική προβολή της Κρήτης και την συμμετοχή μας στις τουριστικές εκθέσεις. Είπαμε ότι θα πρέπει από κοινού να προγραμματίζουμε την συμμετοχή μας. Είναι γνωστό ότι τελευταία ο ΕΟΤ έχει αρχίσει και κάνει περικοπές στις εκθέσεις του εξωτερικού. Θεωρούμε -και πολύ περισσότερο στην Ανατολική Κρήτη, το Λασίθι- ότι η συμμετοχή και η φυσική παρουσία στις εκθέσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι δεν είναι πρωτεύον, όμως δεν ισχύει αυτό. Να υπενθυμίσω σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο της Σητείας ότι χωρίς τις επαφές και την παρουσία μας στις εκθέσεις, δεν θα είχαμε πτήσεις τσάρτερ.

Γενικότερα λοιπόν εστιάζουμε στις εκθέσεις, κάτι για το οποίο είναι θετικός και ο Περιφερειάρχης. Μέσα από μία ενιαία προβολή του νησιού. Ο κ. Αρναουτάκης είναι γενικότερα γνώστης των προβλημάτων και των ζητημάτων του τουρισμού. Θεωρούμε ότι θα υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία με τον Σύνδεσμο. Θα ακολουθήσουν και άλλες επαφές, με τους ιθύνοντες των μεγαλύτερων τουριστικών δήμων του νησιού αλλά και αρμοδίων των υπουργείων», τόνισε ο κ. Κακουράκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας