Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Πρωτοβουλίες για την προστασία των ευάλωτων ομάδων από τον Γιάννη Δασκαλάκη και την Πολιτική Προστασία του Δήμου (βιντεο)

 

Ειδικό μητρώο για τις ευάλωτες ομάδες πολιτών  του δήμο Σητείας δημιουργεί η Πολιτική Προστασία, με τον νέο αντιδήμαρχο Γιάννη Δασκαλάκη, να δίνει βάρος  στην ειδική μέριμνα  και προστασία που χρειάζεται αυτή η  πληθυσμιακή ομάδα που και εδώ, είναι μεγάλη.

Στην επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του σήμερα, ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε την συνεργασία με  τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για τηλεφωνική ενημέρωση των ευπαθών ομάδων σε περιπτώσεις όπως μια μεγάλη σε χρονική διάρκεια διακοπή ρεύματος.

Μάλιστα , προβλέπεται οι περιοχές που υπάρχουν οι ευπαθείς ομάδες να μην μένουν  χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα .

Ακόμα, και σε περίπτωση μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής που θα υπάρχει  απώλεια του ηλεκτρικού ρεύματος ο ΔΕΔΔΗΕ θα ενισχύσει  υποσταθμούς  ώστε να υπάρχει ρεύμα για αυτήν την ομάδα δημοτών.

Για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία, οι πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όπως  άνθρωποι που πάσχουν από χρόνια αποφρακτική  πνευμονοπάθεια, αιμοκαθαιρόμενοι ,άτομα με αναπηρίες, να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική δήλωση που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ή να μεταβούν σε ΚΕΠ όπου μπορεί να γίνει η ίδια διαδικασία.

Από την Πολιτική Προστασία, αναμένονται νέες ανακοινώσεις, όταν ξεκινήσει η διαδικασία .

«Νομίζω είμαστε ένας από τους πρώτους δήμους που αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το ΔΕΔΔΗΕ», είπε ο κ. Δασκαλάκης, « και νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι  το παράδειγμά μας .

Αυτό δείχνει ότι έχουμε πολύ μεγάλη ευαισθησία όσον αφορά αυτές τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέχρι τώρα δεν είχε δοθεί η ανάλογη προσοχή σε όλη την Ελλάδα .

Προέχει η ανθρώπινη ζωή και δεν  κάνουμε καμία έκπτωση ,όπως είναι η άποψη του ίδιου του δημάρχου», είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Δασκαλάκης.

Να σημειώσουμε εδώ, πως η πόλη, εξακολουθεί να μην είναι φιλική προς τις ευάλωτες ομάδες,(ράμπες είτε ανύπαρκτες, είτε κατειλημμένες κ,ά) ενώ η «παγωμένη» ανάπλαση της πόλης έχει κάνει ακόμα δυσχερέστερη την κατάσταση, με την έλλειψή κάθε πρόνοιας για «συμπερίληψη».

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας