Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Νέα μεγάλη ζημιά από επίθεση σκύλου σε κοτέτσι στο Μακρύ Γιαλό

 https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/kotetsi-skilia-makri-gialos_24.jpg

Ακόμα ένα περιστατικό με  οικόσιτα ζώα να αφανίζονται καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες στο Μακρύ Γιαλό σε ένα αγρότη της περιοχής ο οποίος βρήκε τις 10 κότες του πνιγμένες από ένα σκύλο.

Το πρόβλημα στην περιοχή είναι μεγάλο, όπως αναφέρει ο ίδιος στο Ράδιο Λασίθι, αφού η δική του περίπτωση δεν είναι η μοναδική ενώ σύμφωνα με τον ίδιο το φαινόμενο οφείλεται σε σημαντικό βαθμό σε παρατημένα κυνηγόσκυλα τα οποία κρίθηκαν «μη παραγωγικά» από τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι τα εγκατέλειψαν σε απομακρυσμένα σημεία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα το σκυλί που προκάλεσε τη ζημιά, αν και αδέσποτο, είχε λουρί, ενώ το φαινόμενο των επιθέσεων μεγαλώνει όσο πλησιάζει το τέλος της κυνηγετικής περιόδου.

 

Τον ίδιο σκύλο που προκάλεσε τη ζημιά ο ίδιος τον είδε τυχαία να επιτίθεται σε άλλο κοτέτσι και τον έδιωξε, ενώ όπως λέει ήταν αδύνατο να τον πιάσει.  Αυτή η οδηγία δόθηκε και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο όσο και φιλοζωικά σωματεία που είχαν την πρόθεση να πάρουν το σκύλο όταν ενημερώθηκαν για το περιστατικό.

Οι μόνιμες λύσεις για το πρόβλημα είναι μεγάλο ζητούμενο και για τη νέα δημοτική αρχή, με τον αρμόδιο κ. Σπυριδάκη να αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι πως ήδη έχει μαζέψει μια μεγάλη λίστα με ανάλογα περιστατικά επιθέσεων σε ιδιοκτησίες.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

 

  

 

Συνολικες προβολες σελιδας