Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Aποκατάσταση του δρόμου στην Ρούσσα Εκκλησιά Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/01/x-%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91-%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%A3%CE%91-%CE%95%CE%9A%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%99%CE%91.jpg

Ένα έργο αποκατάστασης του δρόμου στην Ρούσσα Εκκλησιά Σητείας ξεκίνησε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 400.000 € και αφορά την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου πάνω σε στροφή και αφορά μικρή γέφυρα όπου κατέρρευσε το έδαφος και κομμάτι του δρόμου με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος για να υποχωρήσει τελείως ο δρόμος και να αποκοπεί η κυκλοφορία.

«Για το έργο αυτό είχε γίνει και αυτοψία στο χώρο με τον Δήμαρχο Σητείας που είδαμε από κοντά τις συνθήκες και επιβεβαιώσαμε την χρηματοδότηση που είχαμε εγκρίνει από την οικονομική επιτροπή με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Λασιθίου», ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης.

«Όλα πήγαν καλά στα χρονοδιαγράμματα και η προσπάθειά μας να μην χάσουμε χρόνο εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το έργο και βέβαια είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή. Είναι σημαντικό ότι και ο ανάδοχος από την πλευρά του έδειξε μια διάθεση καλής συνεργασίας και κινηθήκαμε γρήγορα και αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης προχωρήσαμε στην έναρξη των εργασιών και την εκτέλεση του έργου», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης.

Μάλιστα όπως εξηγεί ο ίδιος υπάρχει αυξημένη δυσκολία στα τρία τεχνικά έργα που θα γίνουν στο σημείο αυτό και για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό το ότι υπάρχει καλή διάθεση συνεργασίας και προσπάθεια με συγκροτημένο τρόπο να προχωρήσουν για να μην υπάρχει αποκλεισμός διερχομένων οχημάτων εν όψει της θερινής περιόδου αφού από εκεί κινούνται αυτοκίνητα προς την παραλιακή ζώνη, και δεν μπορεί να είναι αποκλεισμένος ο επαρχιακός δρόμος στο σημείο αυτό λόγω εργασιών μέχρι τότε. Ωστόσο ευελπιστεί πως θα προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες για να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο συντομότερο χρόνο.

 

Για τις καθυστερήσεις

Για την γενικότερη καθυστέρηση που παρατηρείται πολλές φορές στα δημόσια έργα ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου επισημαίνει πως υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της περιφέρειας Κρήτης και της αντιπεριφέρειας Λασιθίου να κινούνται με γρήγορους ρυθμούς της διαδικασίας τόσο της ωρίμανσης όσο και των εγκρίσεων των έργων, ώστε να μειωθεί ο χρόνος που τελικά υλοποιούνται τα έργα. Πάντως μέχρι τώρα στο Λασίθι, όπως σημειώνει ο κύριος Ανδρουλάκης, τα οδικά έργα που εκτελούνται εξελίσσονται κανονικά και με καλούς ρυθμούς, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το μεγάλο έργο της οδικής ασφάλειας που εκτελείται στο νόμο και φτάνει τα 13 εκατομμύρια €.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας