Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Ιεράπετρα: Το Πολεμικό Ναυτικό θα εξουδετερώσει τα πυρομαχικά που βρέθηκαν στη Μεγάλη Παραλία – Περιοριστικά μέτρα στην περιοχή

 https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2023-10/piromaxika.jpg.webp?itok=c88-CPzB

Το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας έχει λάβει περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία λουομένων και περιηγητών καθώς και σκαφών στην παραπάνω θέση

Από ειδική μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού θα γίνει τις επόμενες ημέρες η περισυλλογή και εξουδετέρωση των πυρομαχικών που βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή “Σκοπέλου Καλαφάτενα” στη Μεγάλη Παραλία Ιεράπετρας, σύμφωνα με τον λιμενάρχη αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Γιάννη Παπαδάκη.

Μέχρι τότε το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας έχει λάβει περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία λουομένων και περιηγητών καθώς και σκαφών στη θέση που βρέθηκε το πολεμικό υλικό.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη, τα πυρομαχικά, 7 όλμοι, εντοπίστηκαν από πολίτη στη θαλάσσια περιοχή ΝΑ ξενοδοχειακής μονάδας στη Μεγάλη Παραλία σε  απόσταση 120 μ. από την  ακτή και σε βάθος θάλασσας περίπου 6 μ. Οι όλμοι είναι από πλοία που έχουν βυθιστεί κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μέχρι νεωτέρας απαγορεύεται η κυκλοφορία και αγκυροβολία σκαφών και θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Δείτε την απόφαση του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας:

απόφαση λιμεναρχείου

 

απόφαση λιμεναρχείου

Συνολικες προβολες σελιδας