Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Ο Μ. Θραψανιώτης για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή της Σητείας

 

Στην συζήτηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση, ο Μανόλης Θραψανιώτης και τοποθετήθηκε με αφορμή την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή της Σητείας.

Επεσήμανε τον υπερκορεσμό της Σητείας σε ανεμογεννήτριες, φωτοβολταικά, θερμοηλεκτρικά. κλπ.

Τόνισε ότι οι αντιρρήσεις του νομού Λασιθίου αγνοούνται επιδεικτικά και αναφέρθηκε στην χωροθέτηση νέων ανεμογεννητριών στα βουνά γύρω από το οροπέδιο Λασιθίου και στην αντίφαση που περιέχει αυτό, αφού το όρος Δείκτη είναι ενταμένο στα “απάτητα βουνά”.

Αναφέρθηκε επίσης στον περιβαλλοντικό κίνδυνο για το Γεωπάρκο της Σητείας, ενταγμένο στα μνημεία της Ουνέσκο, στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και όχι με καταστροφή του. Επεσήμανε την καθολική αντίθεση των κατοίκων, Δήμου και φορέων και δήλωσε ότι είναι στο πλευρό τους.

Τέλος κατέθεσε στον πρόεδρο της Επιτροπής την ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την οποία εκφράζεται η κάθετη αντίθεση στην επιβάρυνση του νομού, τονίζοντας ότι εναλλακτική μορφή ΑΠΕ αποτελεί ο νόμος 2018 για τις ενεργειακές κοινότητες με χαρακτηριστικό παράδειγμα την σύσταση της ενεργειακής κοινότητας των ΤΟΕΒ Λασιθίου.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας