Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λασιθίου Γ Ανδρουλάκη στην ΔΕ Ιτάνου (Video)

 

 Την Δ.Ε. Ιτάνου επισκέφτηκε την Παρασκευή 5/5/2023 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κο Γιώργο Τσιφετακη. 

Επίσης επισκέφτηκε τη Ζάκρο όπου και πραγματοποιήθηκε μια εμπεριστατωμένη σύσκεψη τόσο με το ΤΟΕΒ (ετέθησαν λειτουργικά προβλήματα, αλλά και εδόθησαν οι κατάλληλες οδηγίες προκειμένου να μπουν στο ταμείο του χρηματοδοτήσεις που θα θεραπεύσουν παθογένειες του παρελθόντος) , όσο και με τη Κοινότητα δια του προέδρου κ. Κωστής Κεκερίδης πάνω σε θέματα οδικού δικτύου, επισκευές οδοστρώματος, καθαρισμός ρείθρων, πλαγιοκλαδοκοπές, γενικά θέματα (αρχαιολογικός χώρος Κάτω Ζάκρου, Φαράγγι των νεκρών κλπ), που θα προσδώσουν περισσότερη αναγνωρισιμότητα και κατ' επέκταση επισκεψιμότητα στη περιοχή, επείγοντα τεχνικά έργα (ιρλανδική διάβαση στη Κάτω Ζάκρο) κλπ. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συζήτηση από τη συνάντηση στο ΔΔ Παλαικάστρου, που εμπεριστατωμένα ετέθησαν όλα τα φλέγοντα θέματα από το Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Νίκο Χατζηδάκη, πολλά από αυτά βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και άλλα στο στάδιο μελετών. Για το ΔΔ Καρυδίου ο αντιδήμαρχος Σητείας Γιώργος Αϊλαμάκης ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα του υφιστάμενου οδικού δικτύου ( οδόστρωμα, νεροφαγωματα, πλαγιοκλαδοκοπές, καθαρισμός ρείθρων κλπ) αλλά και την εξεύρεση της πίστωσης για τη ασφαλτόστρωση του δρόμου από το Καρύδι στα Πλατύβολα, ένα έργο σπουδαιοτάτης σημασίας, που θα βοηθήσει τά μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής και της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των δημοτών και επισκεπτών . Τέλος ετέθησαν εκ νέου και τα υφιστάμενα προβλήματα αρμοδιότητας Πολιτικής Προστασίας επικράτειας Δήμου, για τα οποία είναι γνώστης ο Κος Αντιπεριφερειάρχης και που οδεύουν σε τροχιά υλοποίησης αφού όπως όλοι γνωρίζουμε, ότι έχουμε απέναντι μας τον εχθρό της γραφειοκρατίας σε συνδυασμό με τη διάθεση των πιστώσεων - χρονικές συγκυρίες.
 
 
Πηγή : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας