Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Κάποιος προβαίνει σε καταγγελίες στον Εισαγγελέα κατά δομών του Δήμου Σητείας

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, υπό την προεδρία της κ. Μαρίας Γιαννακάκη, κατά την έναρξη στο πλαίσιο των ενημερώσεων και της υποβολής ερωτημάτων και τοποθετήσεων, τον λόγο ζήτησε κι έλαβε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ μίλησε για «ένα πολύ σοβαρό θέμα. Πριν από περίπου ένα δεκαήμερο, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκανε έκτακτο έλεγχο σε δομές του Δήμου όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, το Πολύκεντρο, το Ψηφιακό Μουσείο αλλά και το γήπεδο της Σητείας, κατόπιν καταγγελίας που έγινε και εισαγγελικής εντολής. Έγιναν έλεγχοι όπου είχε διατάξει ο Εισαγγελέας. Δεν βρέθηκε τίποτα επιλήψιμο, δόθηκαν οδηγίες για κάποιες βελτιώσεις και κάποια θέματα.

Πριν από πέντε περίπου ημέρες έγινε πάλι έλεγχος με εισαγγελική εντολή, αυτή την φορά στην Πολεοδομία για έλεγχο αδειοδοτήσεων και στατικότητας όλων των παραπάνω κτιρίων. Επίσης έχει δοθεί εντολή στη ΔΟΥ να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, διαχειριστικός, στις προαναφερόμενες δομές. Δεν ξέρω ποιό άρρωστο μυαλό ή ποιο συμφέρον είναι από πίσω. Επ’ ουδενί δεν αναφέρομαι σε κανένα παρόντα, στο Δ.Σ.»

Αναρωτήθηκε ποιοι άνθρωποι προσπαθούν με τέτοιο τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα στη Δημοτική αρχή. Αλλά, «όπως καταλαβαίνετε δεν δημιουργείται πρόβλημα στην Δημοτική αρχή με αυτόν τον τρόπο. Θα δημιουργηθούν, αν δημιουργηθούν, στις ίδιες τις δομές, οι οποίες είναι για να εξυπηρετούν τους δημότες κι όχι τους δημάρχους ή τις δημοτικές αρχές, όπως γνωρίζετε όλοι.

Όταν θα έρθει η ώρα θα αποκαλυφθεί ποιός έχει κάνει τις συγκεκριμένες καταγγελίες κι ασφαλώς θα αποκαλυφθεί και ο σκοπός για τον οποίο έχει κάνει τις καταγγελίες αυτές. Το δηλώνω δημόσια, ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι μόνο δε μας απορυθμίζουν, δε μας συντονίζουν, αλλά δεν τις φοβόμαστε κιόλας. Κι όποιος νομίζει ότι με τέτοιου είδους πρακτικές, συμπεριφορές κι ενέργειες θα μπορέσει να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου Σητείας, είναι βαθιά νυχτωμένος και γελασμένος. Ειλικρινά είμαι πολύ στενοχωρημένος διότι δεν περίμενα ποτέ ότι θα υπάρχουν άνθρωποι, είτε συμφέροντα, οι οποίοι έχουν τόσο αρρωστημένο μυαλό», πρόσθεσε.

Η ενημέρωση του Δημάρχου εξέπληξε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Θοδωρής Πατεράκης αφού καταδίκασε το γεγονός, έκανε λόγο για απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας -όποιου το έκανε. Τόνισε ότι πρέπει γρήγορα να ξεκαθαριστεί η εικόνα αυτή και να ανατεθεί στο νομικό σύμβουλο η διερεύνηση του θέματος, το οποίο να τεθεί στο Δ.Σ. και να εξεταστεί η καταγγελία τέτοιου είδους ενεργειών.

Και ο κ. Λεωνίδας Τερζής στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι κάποιος συμπολίτης μας, πράττει, έχοντας σώας τας φρένας, αυτή την ενέργεια. Προφανώς είναι ένα διεστραμμένο μυαλό, που ίσως στο πλαίσιο κάποιας λογικής που αναπτύσσει απέναντι σε πρόσωπα, διαβάλει την εύρυθμη λειτουργία δομών, υπηρεσιών και κατ’ επέκταση προσβάλει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν κυρίως παιδιά. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει έτσι»,

Το Δ.Σ. ευλόγως ζήτησε να γίνει γνωστό το όνομα του/της καταγγέλλοντος, ενώ επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να κινηθεί νομικά απέναντι σε κάθε τέτοιο πρόσωπο. Όπως αναφέρθηκε έχουν ξεκινήσει διαδικασίες.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας