Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Ο υποψήφιος βουλευτής Γ. Φρυσούλης μιλάει στην «ΑΝΑΤΟΛΗ»

 

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα έχουν απομείνει πριν ανοίξουν οι κάλπες, για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου και, όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο υποψήφιος Βουλευτής Λασιθίου με το ΜέΡΑ 25 Συμμαχία για τη Ρήξη κ. Γιάννης Φρυσούλης,

στις εκλογές αυτές αναμετράται η πολιτική του «ναι σε όλα» και της υποταγής στις εισαγόμενες εντολές, με την ρήξη στις πολιτικές αυτές. Και η ρήξη, όπως τόνισε, με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν ως τώρα, είναι ο δρόμος για την ευημερία των πολιτών.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΑΝΑΤΟΛΗ: Γιατί οι πολίτες και δη οι νέοι να εμπιστευτούν το ΜέΡΑ25;

Γ.Φ.:Για τρεις βασικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος ότι εμείς πιστεύουμε αυτά που λέμε και λέμε αυτά που πιστεύουμε, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έως σήμερα από το πολιτικό προσωπικό της χώρας που οδήγησε πολλούς νέους και όχι μόνο, να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική και στους πολιτικούς.

Ο δεύτερος λόγος, διότι αποδείξαμε, ακόμη και με την μικρή κοινοβουλευτική δύναμη που είχαμε τα τέσσερα αυτά χρόνια, ότι είμαστε μια σοβαρή φωνή στην κακοφωνία του κοινοβουλίου, με πρόγραμμα και θέσεις σε όλα τα θέματα έχοντας καταθέσει αμέτρητες προτάσεις νόμου τεχνικά και τεχνοκρατικά άρτια καταρτισμένες.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι προτείνουμε την Ρήξη με τις πολιτικές που ευνοούν τους λίγους εις βάρος των πολλών και μόνο με την ρήξη θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο της χρεοδουλοπαροικίας που έχουμε μπει ως χώρα και να αποτινάξουμε όλες εκείνες τις πολιτικές, που μας βυθίζουν ακόμη περισσότερο δημιουργώντας ένα αποικιοκρατικό μοντέλο υπανάπτυξης.

ΑΝΑΤΟΛΗ: Σε επίπεδο Νομού Λασιθίου ποιά πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η προτεραιοποίηση στα σημαντικότερα ζητήματα -προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, στην κατεύθυνση αντιμετώπιση τους;

Γ.Φ.:Ο Νομός Λασιθίου, όπως έχω πει πολλές φορές, είναι ο φτωχός συγγενής της Κρήτης, αλλά παράλληλα έχει ομορφιές και μια ιδιαιτερότητα που δεν θα την βρεις αλλού. Έχει μια διασπορά στον πληθυσμό του σε 4 πόλεις και αυτό έχει δύο όψεις. Η μια όψη είναι η περιορισμένη αστικοποίηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών, αλλά από την άλλη λόγω των μνημονιακών πολιτικών έχουμε τεράστιο έλλειμμα δημοσίων υπηρεσιών. Η απαξίωση και υποστελέχωση των μονάδων υγείας του Λασιθίου, οδηγούν σε κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις. Αυτό δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμβεί. Η πολιτεία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι Λασιθιώτες δε δέχονται πλέον εκπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους και να αντιληφθεί επιτέλους την ιδιαιτερότητα της περιοχής. Η υγεία λοιπόν είναι το πρώτο που πρέπει να διασφαλίσουμε στο νομό μας για να μπορέσουν να αναπτυχθούν ομαλά οι υπόλοιποι τομείς.

Ο πρωτογενής τομέας έχει υποστεί τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια και πρέπει να πάρει όχι μόνο «ανάσα», αλλά να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και να υπάρξουν κίνητρα για τους νέους, αλλά και τους παλιούς αγρότες για να επιστρέψουν στη γη τους ανεπηρέαστοι.

Ο τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω με την εξέλιξη των δομών που ήδη υπάρχουν, αεροδρόμιο και λιμάνια. Το Λασίθι πρέπει και μπορεί να αναπτυχθεί ισόνομα με την υπόλοιπη Κρήτη.

ΑΝΑΤΟΛΗ: Πώς αποφασίσατε να συμμετέχετε στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, δεδομένου ότι είστε υποψήφιος Βουλευτής για πρώτη φορά; Γιατί με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη;

Γ.Φ.:Η σκέψη για το ποιά θα ήταν η απάντηση στα παιδιά μου, όταν θα με ρωτούσαν στο μέλλον: Τί έκανες, μπαμπά, για να αλλάξεις τα κακώς κείμενα και ποιά ήταν η προσπάθεια που κατέβαλες για να αλλάξει πορεία ο τόπος που επέλεξες να ζήσουμε; ήταν το κύριο κίνητρό μου, στο να πάρω την απόφαση αυτή και φυσικά η συσσωρευμένη αγανάκτηση μου, παρακολουθώντας τον πολυεπίπεδο φαύλο κύκλο που έχει περιέλθει η χώρα μας.

Η συνέπεια των προτάσεων και των θέσεων του ΜέΡΑ 25 από την ίδρυση του εντός κι εκτός βουλής, μέχρι και σήμερα είναι σίγουρα άλλο ένα κίνητρο, που με ώθησε να ασχοληθώ πιο ενεργά και να συμμετέχω ως εκφραστής της γενιάς μου, που ενηλικιώθηκε μέσα στα μνημόνια, της προηγούμενης γενιάς που περνά δύσκολα βλέποντας το εισόδημα της να συρρικνώνεται χάνοντας την ελπίδα της για το αύριο αλλά και εκφραστής της νέας γενιάς, που έρχεται και θα μας ζητήσει «τα ρέστα».

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχια για την Ρήξη έχει την ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από αυτή την σκοτοδίνη, έχει ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα που κανένα άλλο κόμμα με αυτή την δύναμη στην Βουλή δεν είχε ποτέ.

Η ρήξη με αυτές τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν έως τώρα είναι ο δρόμος για την ευημερία των πολιτών και την ανασυγκρότηση της χώρας που έχει παραδώσει τα κλειδιά στους δανειστές και την τρόικα.

ΑΝΑΤΟΛΗ: Ποιό θεωρείτε ότι είναι το βασικό δίλημμα των επικείμενων εκλογών και τί πιστεύετε ότι πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου των πολιτών;

Γ.Φ.:Στις εκλογές της 21ης Μαΐου αναμετράται η πολιτική του «ναι σε όλα» και της υποταγής στις εισαγόμενες εντολές, με την ρήξη στις πολιτικές αυτές. Τα εκβιαστικά διλήμματα που μας παρουσίαζαν έως σήμερα, τουλάχιστον στα χρόνια των μνημονίων, αποδείχθηκαν πλαστά και σκοπό είχαν μόνο να σπείρουν το φόβο που έγινε εν τέλει και ο καλύτερος σύμμαχος τους. Το δίλημμα των εκλογών είναι Ρήξη ή Εναλλαγή…

Το κριτήριο της ψήφου θα πρέπει να είναι το αν θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε να μας κυβερνά το παρακράτος, οι πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης του Έλληνα, ιδιωτικοποιώντας ακόμη και το νερό ή τον αέρα, ή θα πρέπει να δούμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας του κράτους και των πολιτών που έχει στο πρόγραμμα του το ΜέΡΑ25-Συμμαχια για τη ρήξη.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Ο υποψήφιος Βουλευτής στο Λασίθι με το ΜέΡΑ 25 Συμμαχία για τη Ρήξη κ. Γιάννης Φρυσούλης

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας