Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σητείας με Κάσο- Κάρπαθο- Χάλκη και Ρόδο και του Αγ. Νικολάου με Σαντορίνη

 

Στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Νομού Λασιθίου αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά επεσήμανε ότι με απόφασή του ξεκινά την Παρασκευή 5 Μαΐου η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σητείας με Κάσο- Κάρπαθο- Χάλκη και Ρόδο με το επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Chios».

Ο υπουργός τόνισε ότι αναβαθμίζεται πλέον η γραμμή Πειραιάς- Σαντορίνη- Ηράκλειο- Σητεία- Κάσος- Κάρπαθος- Χάλκη- Ρόδος, με την αντικατάσταση του Ε/Ο «Πρέβελη» από το πιο ταχύ συμβατικό πλοίο που πλέει σήμερα στο Αιγαίο- το «Chios» της εταιρείας «Blue Star Ferries».

Επίσης επιβεβαίωσε ότι από τις 26 Ιουνίου ως τις 17 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Λιμένα Αγίου Νικολάου με τη Σαντορίνη. Πέρυσι το δρομολόγιο είχε ξεκινήσει πιλοτικά, σημειώνοντας επιτυχία. Γι’ αυτό και φέτος, αποδεχόμενος το αίτημα της περιοχής για συχνότερα δρομολόγια ώστε να διευκολυνθεί η συντομότερη διαμονή και επιστροφή στην Κρήτη των εκδρομέων προς Σαντορίνη, διπλασιάστηκαν τα δρομολόγια κάθε εβδομάδα.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός, για τα δρομολόγια από Άγιο Νικόλαο προς Σαντορίνη τα οποία θα γίνονται με ταχύπλοο επιβατικό -οχηματαγωγό σκάφος, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, εξυπηρετώντας παράλληλα και τη Σητεία.

Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των λιμανιών του Νομού Λασιθίου κατά τη θερινή περίοδο με προορισμούς που εκδηλώνουν έντονη τουριστική κίνηση, είναι κάτι που ενισχύει το προφίλ των δύο λιμένων και επιπλέον ενισχύει το τουριστικό προϊόν της περιοχής προσφέροντας εναλλακτική πρόταση για σύντομες εκδρομές σε κοντινά με την Κρήτη νησιά, αλλά και τη συνδεόμενη με τη δραστηριότητα αυτή επιχειρηματική δράση, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Στο διαγωνισμό για τη σύνδεση  Σητεία –Άγιος Νικόλαος- Σαντορίνη  έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η εταιρεία ΚΙΑΡΑ Ν.Ε. με το Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΧ «Caldera Vista».

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας