Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Ήρθαν οι πρώτοι τουρίστες και στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού

 

Αλλάζει καθημερινά η εικόνα στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού, η οποία αποκτά εντονότερη ζωή λόγω της σταδιακής έναρξης της κίνησης. Αλλά και της λειτουργίας κάποιων καταστημάτων και καταλυμάτων για να εξυπηρετήσουν -αρχικά- τους πρώτους επισκέπτες της περιοχής την οποία επέλεξαν για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.

«Πρόκειται», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Μακρύ Γιαλού κ. Νίκος Τζιρβελάκης, «για επαναλαμβανόμενους κυρίως επισκέπτες. Ταξιδιώτες από την Αγγλία, την Αυστρία, την Γερμανία, αλλά και λίγους από την Γαλλία σύμφωνα με τις αναφορές των επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι θέλησαν να ζήσουν την εμπειρία της εορτής του Πάσχα, απολαμβάνοντας και τις διακοπές τους με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στην ευρύτερη περιοχή.

Γενικότερα η εικόνα του Μακρύ Γιαλού το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνει το στίγμα της μετάβασης από την Άνοιξη στο Καλοκαίρι. Και τούτο όχι μόνο λόγω της καλοκαιρίας, του ανοίγματος κάποιων καταλυμάτων και καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας αυτές τις μέρες αλλά και γιατί οι προετοιμασίες ενόψει της νέας τουριστικής σαιζόν βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταλυμάτων αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους την 1η Μαΐου. Πράγματι το τοπίο αλλάζει, η εικόνα του Μακρύ Γιαλού αλλάζει καθημερινά. Κάποια από τα καταλύματα θα ανοίξουν και για τις μέρες του Πάσχα έχοντας παλιούς, επαναλαμβανόμενους πελάτες που θέλουν να ζήσουν το ορθόδοξο Πάσχα και να απολαύσουν αυτές τις μέρες με σύμμαχο φέτος τον καιρό.

Σε σχεδόν πλήρη λειτουργία η περιοχή βρίσκεται από τις 22 του μήνα με το άνοιγμα του SunWing, ενώ κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα έχει ανοίξει πάνω του 90% των καταλυμάτων της περιοχής που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει επίσημα και η νέα τουριστική σαιζόν.

Τα μηνύματα φέτος είναι πολύ θετικά για την περιοχή. Πάντα βέβαια εκτός απροόπτου, δεδομένου ότι το τουριστικό είναι ένα ευαίσθητο προϊόν. Η καλή κινητικότητα σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις, συνεχίζεται μέχρι σήμερα κι εφ’ όσον όλα κυλήσουν ομαλά, δεν αποκλείεται η φετινή χρονιά να αποτελέσει μία πολύ καλή τουριστική σαιζόν για την περιοχή του Μακρύ Γιαλού.

Είχαμε αναφέρει ότι την περίοδο πλησίον του Πάσχα θα αρχίσουμε να βλέπουμε έντονα την κινητικότητα των κρατήσεων για την σαιζόν. Πράγματι αυτό γίνεται. Οι κρατήσεις βάσει και των συζητήσεων με μέλη του συλλόγου μας είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι. Τα μηνύματα λοιπόν φέτος είναι πολύ αισιόδοξα. Εκτός απροόπτου φαίνεται ότι θα έχουμε μία πολύ δυνατή σαιζόν.

Θα πρέπει όμως να προσπαθήσουμε όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες προκειμένου να διασφαλίσουμε το τουριστικό προϊόν μας, να το κρατήσουμε, να το αναπτύξουμε περαιτέρω. Ζητούμενο είναι πάντα για την περιοχή μας η προσέλκυση επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, κάτι που επιτυγχάνεται και αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό κι ένα θετικό στοιχείο ότι κάτι γίνεται σωστά. Είτε από την πλευρά των καταλυμάτων, των καταστημάτων, της φιλοξενίας… Όλα έχουν σημασία. Σε όλο τον κόσμο Καλό Πάσχα με υγεία».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας