Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις στις τρεις πόλεις του Νομού Λασιθίου

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, κηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16/3/2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΣΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

– Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

– Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

– Να σταματήσει να αντιμετωπίζεται ως κόστος η προστασία της εργασίας και της ζωής.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λασιθίου, χαιρετίζοντας τις προηγούμενες μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, καλεί τους εργαζόμενους των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, τα μέλη του, τους Φορείς του Νομού και την τοπική κοινωνία να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που Θα πραγματοποιούν την Πέμπτη 16 Μαρτίου2023 στις 6:30 μ.μ. στις τρεις πόλεις του Λασιθίου:

– Άγιος Νικόλαος: Κεντρική Πλατεία

– Ιεράπετρα: Πλατεία Ελευθερίας στο Ηρώο

– Σητεία: Πλατεία Ηρώων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί

Οι υπηρεσίες μεταφοράς ανθρώπων είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό και οφείλουν να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο. Η πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια στις μετακινήσεις και την ποιότητά τους. Όλων οι ζωές μετράνε.

Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή,

Η Πρόεδρος Μαρία Στρατάκη

Ο Γεν. Γραμματέας Αλέξανδρος Αριστοτέλης Κουπατσιάρης

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας