Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Ειδική υδρογεωλογική μελέτη της υδρογεωλογικής λεκάνης της Πηγής Ζου


Την Πέμπτη 2/3/2023 παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας η « Ειδική υδρογεωλογική μελέτη της υδρογεωλογικής λεκάνης της Πηγής Ζου, για τη λεπτομερή οριοθέτηση ζωνών και τη λήψη μέτρων προστασίας », από το μελετητή κ. Μιχαήλ Πουλτσίδη.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, η πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Γιαννακάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Σταύρος Συλλιγαρδάκης , οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Μακρυνάκης, Ελένη Πλατανάκη,  Γιάννης Παπαδάκης, Γιώργος Αιλαμάκης και Γιάννης Σκαρβελάκης,  στελέχη της ΔΕΥΑΣ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι φορέων.

Σκοπός της ανάθεσης της συγκεκριμένης μελέτης ήταν να οριστούν οι ζώνες προστασίας της πηγής ΖΟΥ και να προταθούν περιοριστικά μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν να  διατηρηθεί η ποιότητα του υπόγειου υδροφορέα της περιοχής. Επιπλέον η μελέτη έδειξε το δρόμο για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του υπάρχοντος θετικού ισοζυγίου, τάξης του 1 εκ. κυβ. ανά έτος, το οποίο με ορθολογικό τρόπο θα μπορούσε ο Δήμος Σητείας να  διαχειριστεί και να βελτιώσει τις ανάγκες που υπάρχουν για καλής ποιότητας νερό για την υδροδότηση της πόλης της Σητείας αλλά και των όμορων Κοινοτήτων.

Σε δεύτερη φάση τα αποτελέσματα της μελέτης θα κατατεθούν στην Περιφέρεια ώστε να συμπεριληφθούν στην επικείμενη αναθεώρηση του ενιαίου σχεδίου διαχείρισης υδάτων.

Ο Δήμος Σητείας υλοποιώντας τη δέσμευσή του, πραγματοποίησε μέσω της ΔΕΥΑΣ, την
εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της σημαντικότερης πηγής της περιοχής, υδρογεωλογική
μελέτη η οποία έδωσε σημαντικά στοιχεία που είναι πλέον στη διάθεση των υπηρεσιών για
αξιοποίηση.

Συνολικες προβολες σελιδας