Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Καλύτερα από πέρυσι κινήθηκε η τοπική αγορά της Σητείας στις γιορτές

 

Λίγο καλύτερη ήταν η κίνηση στην τοπική αγορά της Σητείας κατά τη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. Ωστόσο, «αναμενόταν περισσότερη κινητικότητα φέτος», όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας Μάρω Νικητάκη,

«δεδομένου ότι κατ’ αρχήν δεν υπήρχαν φέτος οι περιορισμοί στο πλαίσιο της πανδημίας- όπως ίσχυε πέρυσι και βέβαια διότι η περιοχή διανύει μία ελαιοκομική περίοδο αρκετά καλή σε ποσότητα και τιμή προϊόντος, οπότε αναμενόταν αυτό να αποτυπωθεί περαιτέρω και στην κίνηση των εορταστικών ημερών, που μόλις ολοκληρώθηκαν».

Η κ. Νικητάκη εστίασε αρχικά στην εμπιστοσύνη και στην προτίμηση που έδειξε το καταναλωτικό κοινό στην τοπική αγορά στη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου.

Σταδιακή κινητικότητα υπήρξε τις δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα και την εβδομάδα πριν την Πρωτοχρονιά και λιγότερο ακολούθως μέχρι τα Φώτα. Οι ημέρες κατά τις οποίες κατεγράφη η μεγαλύτερη κίνηση στα καταστήματα ήταν η προπαραμονή και η παραμονή των Χριστουγέννων κι αντίστοιχα της Πρωτοχρονιάς.

«Η κίνηση φέτος», συνέχισε η κ. Νικητάκη, «ήταν λίγο καλύτερα από πέρυσι. Οι προσδοκίες μας βέβαια ήταν μεγαλύτερες διότι αφ’ ενός δεν είχαμε φέτος τα περιοριστικά μέτρα του covid κι αφ’ ετέρου λόγω αυξημένης ελαιοπαραγωγής και μίας καλής τιμής του ελαιολάδου, ευελπιστούσαμε σε καλύτερη κίνηση όσον αφορά την περιοχή μας. Σε γενικές γραμμές ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι». Και στην περιοχή της Σητείας  η κίνηση των καταστημάτων την εορταστική περίοδο σε ένα ποσοστό περίπου 55% κινήθηκε στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, ενώ ένα ποσοστό 26% κατέγραψε μικρή άνοδο.

Παρ’ ότι δεν υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα πολιτών από άλλες περιοχές ή ετεροδημοτών, εν τούτοις όσοι επισκέφθηκαν την περιοχή, έκαναν τα ψώνια τους στην τοπική αγορά.

Για άλλη μία φορά οι πολίτες της περιοχής έδειξαν ότι εμπιστεύονται και προτιμούν την τοπική μας αγορά γιατί είναι μία οργανωμένη, καλή αγορά με πληθώρα προϊόντων. Τους ευχαριστούμε θερμά κι ευχόμαστε υγεία και ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας