Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Η κοπή της Bασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας, για να ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα και να ευχηθεί στον Ηγούμενο και το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής για το νέο έτος.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος αφού ευλόγησε και διένειμε την Βασιλόπιτα στο Καθολικό της Μονής, ευχήθηκε στον Καθηγούμενο Πανοσιώτατο Αρχιμ. Μεθόδιο Περάκη, τον Αδελφό Πανοσιώτατο Αρχιμ. Ευγένιο Σπηλιαρωτάκη και στους Ηγουμενοσυμβούλους Αιδεσ. πρωτ. Αντώνιο Τσαγκαράκη και πρωτ. Νικόλαο Παθιάκη το νέο έτος να είναι ευλογημένο από τον Δωρεοδότη Κύριο, μεστό ουρανίων ευλογιών, ειρηνικό και καρποφόρο με τις πρεσβείες των Εφόρων της Μονής Τιμίου Προδρόμου και Οσίου Ιωσήφ του Γεροντογιάννη.

Τον Σεβ. κ. Κύριλλο συνόδευε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ στην τελετή κοπής της Βασιλόπιτας παρευρέθηκε και ο συνταξιούχος Ιερέας Αιδεσ. Μιχαήλ Συντυχάκης με την οικογένειά του.

Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής όπου ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Μεθόδιος και ο Σεβ. κ. Κύριλλος αντάλλαξαν ευχές και συζήτησαν για θέματα αναστήλωσης και ανάδειξης της ιστορικής Μονής.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας