Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Σε αναμονή έγκρισης 7,5 εκατομμυρίων για αποκαταστάσεις και αντιπλημμυρικά έργα(βιντεο-φωτο)




    Συνάντηση του δημάρχου Σητείας Γ. Ζερβάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη



Σχεδιασμός υπάρχει από τον δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα  Λασιθίου για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες , με έργα που αφορούν την πρόληψη ανάλογων φαινομένων, παρεμβάσεις  σε ρέματα , ποτάμια και την οδοποιία.

Κονδύλια, ωστόσο,, δεν υπάρχουν ακόμα και αναμένεται η έγκριση τους από  την  κυβέρνηση για να ξεκινήσει η απαραίτητη υλοποίηση σε μια ολική  μεγάλη  παρέμβαση , για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από φυσικές  καταστροφές, όπως τονίστηκε στην σημερινή συνάντηση του δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη.

 

Σε συνέχεια της επίσκεψης κλιμακίου χτες που έκανε αυτοψία  στις περιοχές σε μια συστηματική καταγραφή στα σημεία που έχουν υποδειχθεί από τα  τεχνικά δελτία της περιφέρειας  που ζητά γρήγορη εκταμίευση για να αρχίσουν  τα έργα.

Το συνολικό  ποσό που αιτείται η Περιφέρεια για την περιοχή είναι 7,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα πέντε θα διατεθούν για τος παρεμβάσεις σε ρέματα και ποτάμια   και τα 2,5 στην οδοποιία.

Η πίεση του κλιμακίου από το υπουργείο είχε και τον στόχο της αποτύπωσης των  πραγματικών  αναγκών που αντιστοιχούν στο ποσό που έχει ζητηθεί από δήμο και περιφέρεια, σε αγαστή και δημιουργική  συνεργασία, όπως δήλωσαν Ανδρουλάκης και Ζερβάκης , κάνοντας λόγο για σχέδιο δημιουργικής ανάπτυξης

Ο πρώτος επισκέπτης του 2023 στον δήμαρχο έκανε και μια σημαντική παρέμβαση-δήλωση, ξεκάθαρη  χωρίς υποσημειώσεις για την ανάγκη ο ΒΟΑΚ να καταλήγει   στη Σητεία. «Έχουμε να κερδίσουμε όλοι σαν Λασιθιώτες», είπε .

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας