Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Δεν κλείνει ούτε υποβαθμίζεται κανένα Νοσοκομείο του Ν. Λασιθίου

 

Με περιοδεία στη Νεάπολη και μια σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς ξεκίνησε το 2023 για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του Νίκο Δολαψάκη και τον πρόεδρο Γιώργο Μπαρμπούνη και στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Λασιθίου της Ν.Δ.

Ο υπουργός τόνισε ότι εντός του Ιανουαρίου θα υπάρξουν εξελίξεις με τη νομοθετική ρύθμιση, που θα λύσει το χρονίζον πρόβλημα με την παρέκκλιση των όρων δόμησης που έχει κριθεί αναγκαία προϋπόθεση για να ξεμπλοκάρουν και να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στη Νεάπολη.

Όπως είπε -και όπως έχει ήδη δημοσιεύσει η ΑΝΑΤΟΛΗ- με την εισαγωγή της παρέκκλισης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το θέμα θα επιλυθεί βάζοντας το έργο σε τροχιά υλοποίησης. Για το θέμα μάλιστα το προσεχές διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης σχετικά με την οριστικοποίηση της πηγής χρηματοδότησης του Κέντρου.

Σε ερώτηση για το Διαλυνάκειο Νοσοκομείο της Νεάπολης, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε σε συνολικό πλαίσιο για το χώρο της υγείας ότι, «κανένα Νοσοκομείο στο νομό Λασιθίου δεν θα κλείσει, δεν ισχύουν όσα διαρρέονται περί υποβάθμισης Νοσοκομείων κλπ. Πρέπει απλώς να λειτουργούν καλύτερα και να γίνεται μια καλύτερη διαχείριση και του ανθρωπίνου δυναμικού στις υπάρχουσες δομές».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας