Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Η εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής μέσα από πρωτότυπες προτάσεις ,το ζητούμενο για το LEADER 23-27 Λασιθίου, λέει στον STYLE100 ο Χ. Αντωνακάκης(βιντεο)

 

Την μεταποίηση  γεωργικών προϊόντων , την οικοτεχνία, τον τουρισμό, το, περιβάλλον, τον πολιτισμό ,την κοινωνική συνοχή , τις παράνομες δημόσιες υπηρεσίες, αφορά το πρόγραμμα Leader 2023-2027,

με την δημόσια διαβούλευση να έχει ξεκινήσει στις πόλεις του νόμου από την Αναπτυξιακή Λασιθίου, όπως είπε στον STYLE100 και στην εκπομπή του Κώστα Γραμμενίδη ο αναπληρωματικός εκπρόσωπος Χαράλαμπος Αντωνακάκης , που μαζί με την  οικονομολόγο Ελίνα Μικρουλέα , παραβρέθηκαν στην ανοιχτή διαβούλευση στην Σητεία, στο δημαρχιακό Μέγαρο, την Παρασκευή.

 

 

Ζητούμενο είναι η πρωτοτυπία και οι ευφάνταστες προτάσεις, με τον κ.Αντωνακάκη να επισημαίνει στον STYLE πως μια τέτοια πρόταση θα μπορούσε να αφορά την σύνδεση  της γεωργικής παραγωγής με την οικοτεχνία, δίνοντας στίγμα για το επιθυμητό εύρος των προτάσεων.

Αλλά και ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, στην συζήτηση που έγινε την Παρασκευή, αισθάνθηκε την ανάγκη να τονίσει πως δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε γνωστές και εν πολλοίς κοινότοπες προτάσεις, αλλά αναζητείται  το διαφορετικό  που θα μπορούσε να προσδώσει αξία στην περιοχή .

Οι διαβουλεύσεις γίνονται σε όλο το Λασίθι και θα συνεχιστούν μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, όποτε και θα κατατεθεί από την Αναπτυξιακή Λασιθίου, ο πρώτος φάκελος στον αρμόδιο φορέα, δηλαδή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι ανάγκες και  οι απαιτήσεις πρέπει να διαμορφώσουν το πρόγραμμα  επισήμανε η  Ελίνα Μικρουλέα, και εκεί πρέπει να προσαρμοστεί το πρόγραμμα, ώστε. να υπάρχει  η μέγιστη  δυνατή απορροφητικότητα.

Το  πρόγραμμα περιέχει μια  μεγάλη λίστα κατηγοριών ,είπε, παροτρύνοντας τους  ενδιαφερόμενους φορείς και ιδιώτες να επισκεφτούν το site της Αναπτυξιακής, wwww.anlas.gr.

Εκεί, υπάρχει και η φόρμα όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ,να καταγράφουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους : www.anlas.gr/diacoylesis

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας