Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Τσάρτερ από τη Δανία ξανά στο αεροδρόμιο της Σητείας

 

Επιβεβαιώθηκαν τα αναφερόμενα του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας Γιάννη Κακουράκη ο οποίος πριν από λίγες ημέρες  με δηλώσεις του  στην ΑΝΑΤΟΛΗ είχε αναφερθεί στην προοπτική επανέναρξης πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας, από Σκανδιναβικές χώρες, την επόμενη χρονιά.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ όπως είχε κάνει γνωστό, η Ένωση Ξενοδοχείων στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλει στην κατεύθυνση αύξησης της επισκεψιμότητας στην περιοχή και αξιοποίησης του αεροδρομίου,  είχε  ξεκινήσει εκ νέου συνομιλίες με το τουριστικό γραφείο  Apollo το οποίο ως γνωστό δραστηριοποιούνταν στην περιοχή τα τελευταία χρόνια με την υλοποίηση πτήσεων τσάρτερ σε εβδομαδιαία βάση από την Σκανδιναβική αγορά κάτι που γινόταν μέχρι και την έναρξη της πανδημίας οπότε και σταμάτησε εκ των πραγμάτων το πρόγραμμα.  Από πέρυσι όταν και άρχισε κάπως να ομαλοποιείται η κατάσταση  η Ένωση επανήλθε  όντας σε συνεχή επαφή με το γραφείο.  Οι προσπάθειες   τελικά καρποφόρησαν,  η   πρόθεση του γραφείου όπως είχε εκφραστεί στις αρχές του Νοέμβρη   να ξεκινήσει και πάλι πτήσεις τσάρτερ,  οριστικοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες  και η απόφαση γνωστοποιήθηκε   στην Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως μας είπε ο κ. Κακουράκης,  το νέο έτος και συγκεκριμένα από τις 19 Μαΐου μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου θα διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση μία πτήση από την Δανία στο αεροδρόμιο της Σητείας μεταφέροντας επισκέπτες που θα διαμένουν  κατά βάση  στην Σητεία αλλά και ευρύτερα στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού καθώς και της Ιεράπετρας.   «Οριστικοποιήθηκε η μία πτήση κάθε εβδομάδα  ωστόσο συνεχίζουμε τις  συζητήσεις και για μία δεύτερη πτήση αν καταστεί δυνατό και σταδιακά, χρόνο με το χρόνο ελπίζουμε να αυξηθούν οι πτήσεις από την Σκανδιναβική αγορά και όχι μόνο. Η Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα – μετά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας – ξεκίνησε εκ νέου επαφές  με ταξιδιωτικά  γραφεία.  Ασφαλώς το  Apollo  ήταν στις προτεραιότητες μας δεδομένου ότι υλοποιούσε  πρόγραμμα στην περιοχή προ πανδημίας όπου το 2019 οι πτήσεις είχαν φθάσει τις έξι σε εβδομαδιαία βάση. Παράλληλα όμως συνεχίσαμε κι εξακολουθούμε να το πράττουμε,  τις επαφές   που είχαμε ξεκινήσει στο παρελθόν – και οι οποίες λόγω της πανδημίας δυστυχώς σταμάτησαν – και με άλλα γραφεία από την Αγγλία,  την Ολλανδία και την Γερμανία,  όπου τότε είχαμε φθάσει στο παρά ένα για την  έναρξη πτήσεων από Λονδίνο (μία) και Ολλανδία (δύο).  Δυστυχώς ήρθε η πανδημία και ακύρωσε τον σχεδιασμό. Τώρα μιλάμε και πάλι με τα γραφεία.  Πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην πορεία, όμως όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές η προσπάθεια αυτή δεν  είναι απλή.  Η έναρξη ενός προγράμματος πτήσεων από το εξωτερικό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη.  Θυμίζω ότι για να φθάσουμε στο σημείο να διεξάγονται  έξι πτήσεις από την Σκανδιναβία και τρεις από την Γερμανία  στο αεροδρόμιο της Σητείας – το 2019 – χρειάστηκαν αρκετά χρόνια προσπαθειών,  συνεχών επαφών, εστιασμένη προβολή  της περιοχής … Ξεκινάμε λοιπόν και πάλι σχεδόν από την αρχή.  Σε νέα βάση αλλά από την αρχή. Είναι δύσκολη προσπάθεια διότι ο προορισμός της Σητείας είναι απομακρυσμένος,  οι κλίνες είναι πολύ λίγες,  κάτι που είναι μεγάλο ζητούμενο για την περιοχή μας» τόνισε ο κ. Κακουράκης.

Τέλος όπως υπογράμμισε  σε όλη αυτή την προσπάθεια ζητούμενο είναι πάντα οι συνεργασίες και η στήριξη  από το Δήμο,  τον ΟΑΣ,  την Περιφέρεια,  τους εμπλεκόμενους φορείς  και δη σε ότι αφορά την προβολή της περιοχής  κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας