Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Η παράκαμψη της Παχειάς Άμμου επί του ΒΟΑΚ

 

Ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη για την κατατεθείσα την προηγούμενη εβδομάδα πρόταση, που έχει αποστείλει ο Ο.Α.Κ.

για να εξεταστεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη Διαχειριστική Αρχή για την ένταξη του έργου της παράκαμψης της Παχειάς Άμμου επί του ΒΟΑΚ (με αντικείμενο της μελέτης τη βελτίωση του Β.Ο.Α.Κ. στην περιοχή της Γέφυρας Φρουζή και της Παχειάς Άμμου) στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω έργο το Τεχνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είχε γνωμοδοτήσει θετικά τον Ιούνιο του 2021, εγκρίνοντας την Οριστική Μελέτη Οδοποιίας και Κόμβων, την Οριστική Μελέτη Υδραυλικών Έργων και την Προκαταρκτική Μελέτη Τεχνικών.

Σημειώνεται ότι το έργο της παράκαμψης της Παχειάς Άμμου μαζί με τις απαλλοτριώσεις κλπ. πλησιάζει σε κόστος τα 60 εκατομμύρια. Ενώ μαζί με το έργο «Καλό Χωριό- Γέφυρα Φρουζή» συνθέτουν ένα πακέτο έργων της τάξεως περίπου των 130-135 εκατομ. ευρώ.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας