Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Διέσωσαν την Ειρήνη, μια μικρή φώκια στην περιοχή του Κουρεμένου Σητείας

 

Στη διάσωση μίας μικρής φώκιας προχώρησαν την Τρίτη 1η Νοεμβρίου η Ομάδα Εθελοντών Θαλάσσιας Χελώνας καρέτα- καρέτα Σητείας, Λιμενικοί του Λιμεναρχείου Σητείας, κάτοικοι αλλά και ξένοι επισκέπτες που διαμένουν αυτή την εποχή στην ευρύτερη περιοχή του Κουρεμένου Δήμου Σητείας.

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο συμβάν, του οποίου η διαχείριση στέφθηκε με επιτυχία χάρις τη συνεργασία και το γρήγορο συντονισμό όλων καθώς και την καθοδήγηση των υπευθύνων της MOm, της εταιρείας για τη μελέτη και προστασία της Μεσογειακής φώκιας.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη το μέλος της Ομάδας Εθελοντών Θαλάσσιας Χελώνας Σητείας κ. Νίκος Μαράκης, κάτοικοι και τουρίστες εντόπισαν την φώκια στην παραλία του Κουρεμένου. Ενημερώθηκε η κτηνίατρος κ. Εμμανουέλλα Σακαδάκη, ακολούθως η κ. Ξένια Νικηφοράκη και η Ομάδα Εθελοντών Θαλάσσιας Χελώνας, της οποίας μέλη έσπευσαν τάχιστα στην περιοχή. Ενημέρωσαν άμεσα τη MOm και κατόπιν οδηγιών μετέφεραν τη φώκια με την βοήθεια όσων αρχικά προαναφέρθηκαν, στο Λιμεναρχείο Σητείας.

Το μικρό φωκάκι ηλικίας περίπου δέκα ημερών (όπως δείχνει το κίτρινο χρώμα του τριχώματος στην κοιλιά του) έμπαινε στην θάλασσα, έβγαινε στην ακτή και καθόταν, χωρίς να δείχνει φοβία για την ανθρώπινη παρουσία. Το νεογέννητο προφανώς απομακρύνθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους από την μητέρα του και χάθηκε. Ήταν σε καλή κατάσταση, δεν ήταν τραυματισμένο και κατόπιν οδηγιών της MOm, περισυνελέγη και μεταφέρθηκε με όχημα του Λιμεναρχείου Σητείας στο χώρο του. Εκεί του δόθηκε βοήθεια με ισοτονικά προκειμένου να μην αφυδατωθεί και ακολούθως περίπου στις 4 το απόγευμα της Τρίτης μεταφέρθηκε από μέλη της Ομάδας Εθελοντών Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας Σητείας στο Ηράκλειο.

Απώτερος σκοπός η μεταφορά του με πλοίο στον Πειραιά, όπου το πρωί της Τετάρτης θα παραληφθεί από τους αρμοδίους της MOm. Θα μεταφερθεί σε ειδικές εγκαταστάσεις για να τύχει φροντίδας με την ευχή να πάνε όλα καλά και σε κάποιο χρονικό διάστημα να αφεθεί και πάλι στη θάλασσα.

Ειρήνη, είναι το όνομα που έδωσαν οι εθελοντές στο μωρό φωκάκι…

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας