Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Γ. Τσιφετάκης: Το πρόβλημα με τους εργάτες γης έφτασε στο απροχώρητο – Κάλεσμα για παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Αθήνα

 https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/elies-paragogi_1_radiolasithi.gr_.jpg

Με το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης κάθε μέρα που περνά να γίνεται όλο και πιο έντονο για περισσότερους αγρότες, φαίνεται πως αρχίζει να διαμορφώνεται ένα νέο κλίμα για πιο έντονες κινήσεις προς την κυβέρνηση ώστε να βρεθούν κάποιες λύσεις.

Ο περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου, αρμόδιος για θέματα πρωτογενούς τομέα στο νομό και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι εκφράζοντας την ανησυχία του για τη στασιμότητα που παρατηρείται σε ένα πρόβλημα με το οποίο πολλοί αγροτικοί φορείς ασχολούνται εδώ και μήνες.

Ο κ. Τσιφετάκης τόνισε πως όπως είχε αποφασιστεί και στο συλλαλητήριο που είχε γίνει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου οι αγρότες θα πρέπει να αρχίσουν να οργανώνουν ένα νέο συλλαλητήριο, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Ο ίδιος ανέφερε πως η ανάγκη για ένα μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο μπροστά στα αρμόδια Υπουργεία, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις έχει αρχίσει να μοιάζει πλέον ως μονόδρομος και ο ίδιος έχει αρχίσει να κάνει συζητήσεις για αυτό το ενδεχόμενο.

Παράλληλα ανέφερε πως η πρωτοβουλία για κοινή δράση μεταξύ 30 αγροτικών συλλόγων όλης της χώρας που λειτούργησε πριν μερικά χρόνια φάνηκε πως έφερε αποτέλεσμα και ο αγροτικός κόσμος θα πρέπει να αρχίσει να ξαναδεί πιο «ζεστά» τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ο κ. Τσιφετάκης ανέφερε πως έχει αρχίσει ένα διάλογο με αγροτικούς φορείς όλης της χώρας που βλέπουν θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, και πλέον θα αρχίσουν να γίνονται ανάλογες συζητήσεις και εντός Λασιθίου.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας