Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Ανέλαβε ο Σύμβουλος Τουρισμού και έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων

 

Τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Σητείας συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ συμμετείχε και ο Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου κ. Σταύρος Κεφάλας. Παρουσία του Δημάρχου Σητείας και Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού κ. Γιώργου Ζερβάκη, διεξήχθησαν συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και ετέθησαν σειρά θεμάτων που άπτονται της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

«Έγινε διευρυμένη συνάντηση της Επιτροπής παρουσία και του νέου Συμβούλου Τουρισμού η θέση του οποίου έχει πληρωθεί από τον κ. Σταύρο Κεφάλα», ανέφερε ο κ. Ζερβάκης. Ο κ. Κεφάλας ανέλαβε καθήκοντα μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, που προηγήθηκαν από τον ΟΑΣ, από τον οποίο θα καλυφθεί και το κόστος της αμοιβής της θέσης του Συμβούλου. Ο κ. Ζερβάκης ευχαρίστησε τον Οργανισμό, ο οποίος -όπως είπε- στο πλαίσιο της αναπτυξιακής του δομής συμβάλει και σε αυτό το κομμάτι και γενικότερα στον τομέα του τουρισμού.

«Η αναβάθμιση των υπηρεσιών τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή του Δήμου Σητείας είναι μονόδρομος. Στην κατεύθυνση αυτή ζητούμενο είναι οι αυξημένες παροχές υπηρεσιών τουρισμού, η βελτίωση της εικόνας τόσο της πόλης, όσο και των τοπικών διαμερισμάτων, η αξιοποίηση με τον καλύτερο τρόπο του αεροδρομίου, του λιμανιού, των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ασφαλώς του Γεωπάρκου κι εν τέλει της καθημερινότητας των πολιτών. Θεωρούμε ότι η παρουσία ενός ανθρώπου με εξειδικευμένες γνώσεις, με εμπειρία στο τουριστικό κομμάτι, θα βοηθήσει όχι μόνο τις προσπάθειες του Δήμου Σητείας αλλά και όλων των φορέων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Τουρισμού, που εμπλέκονται με τον τουρισμό», πρόσθεσε.

 

Οι ανάγκες

Η συνάντηση περιέλαβε την παρουσίαση του βιογραφικού του Συμβούλου Τουρισμού και τη γνωριμία με τους παρισταμένους. Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα μίας πρώτης συζήτησης με τα μέλη και τους εκπροσώπους των φορέων με τον Σύμβουλο Τουρισμού.

«Ετέθησαν ερωτήματα, έγινε μία πρώτη εκτίμηση των αναγκών της περιοχής. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει μελετήσει ήδη τα δεδομένα που υπάρχουν στον τόπο ώστε να γίνει ένας σχεδιασμός, βραχυπρόθεσμος, μεσοπρόθεσμος, μακροπρόθεσμος, με συγκεκριμένα βήματα τα οποία θα καθορίσουν και τις επόμενες ενέργειες τις οποίες πρέπει να κάνουμε κι εμείς σαν Δήμος, αλλά και οι φορείς που απαρτίζουν την Επιτροπή Τουρισμού και που ασχολούνται με το τουριστικό κομμάτι της περιοχής», ανέφερε ο κ. Ζερβάκης.

Όπως πρόσθεσε, αλλά και όπως ανέφερε και κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Σύμβουλος Τουρισμού, άμεσα, τις επόμενες ημέρες, θα γίνουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους φορείς του τουρισμού και τον κ. Κεφαλά με στόχο να υπάρξουν εξιδανικευμένες ερωτήσεις και αντίστοιχα απαντήσεις.

 

Για την ανάπτυξη

«Ο Σύμβουλος», σημείωσε ο κ. Ζερβάκης, «θα εγκατασταθεί σε γραφείο του Δήμου Σητείας, ώστε σε καθημερινή βάση να υπάρχει δυνατότητα επαφής όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής μαζί του, αλλά και όλων των εμπλεκομένων σε ότι έχει να κάνει με το τουριστικό προϊόν του Δήμου Σητείας. Πιστεύουμε ότι είναι άλλο ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση διότι εκτιμούμε ότι η ανάπτυξη της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής είναι μονόδρομος για τον τόπο

Βλέπουμε δυστυχώς ότι ο πρωτογενής τομέας, ο δευτερογενής συρρικνώνονται στην περιοχή, οπότε η ανάπτυξη του τριτογενούς τομέα είναι ένα στοίχημα για όλους μας. Η αξιοποίηση των υποδομών και της ανθρωπογεωγραφίας της περιοχής είναι τα σημαντικά πλεονεκτήματά μας, που πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για να έχουμε το σωστό, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του Συμβούλου Τουρισμού δόθηκε έμφαση στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και στην αναγκαιότητα και «στη σημασία της διάχυσης του τουριστικού προϊόντος σε όλη την τοπική κοινωνία κι όχι μόνο στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό. Η ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή της Σητείας να είναι δηλαδή πολύπλευρη και να διαχυθεί σε όλους τους επαγγελματίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας