Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Χρειάζεται ξεχωριστή παρέμβαση στο λιμάνι της Σητείας ώστε να βελτιωθεί πάλι η εικόνα του

 

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα η προσπάθεια μίας πρώτης αποτίμησης των μεγάλων καταστροφών που έχει υποστεί η περιοχή της Σητείας μετά τις σφοδρές βροχές που έπληξαν τον τόπο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης τόνισε ότι «γίνεται αποτίμηση των ζημιών έπειτα από την πρωτόγνωρη για την περιοχή θεομηνία. Ζούμε και βλέπουμε εικόνες βιβλικής καταστροφής. Με αφορμή και την αυτοψία που έγινε στο λιμενικό μέτωπο της Σητείας με την συμμετοχή του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ο κ. Ζερβάκης πρόσθεσε:

«Το λιμάνι της Σητείας και η χερσαία ζώνη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς. Το γνωρίζουν οι Σητειακοί ότι μέχρι τώρα έχουμε δώσει πολλά σε ότι έχει να κάνει με την αναβάθμιση του λιμανιού. Επειδή το λιμάνι δέχθηκε έναν κύριο όγκο φερτών υλικών κι αντικειμένων αυτή τη στιγμή, πρέπει να γίνει μία ξεχωριστή παρέμβαση ώστε να βελτιωθεί πάλι η εικόνα του. Περιμένουμε να καθαρίσει λίγο ο πυθμένας ούτως ώστε με τη βοήθεια δυτών να έχουμε μία πρώτη αξιολόγηση του τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στο βυθό.

Μετά από συνεννόηση με τον κ. Πλακιωτάκη με τον οποίο κάναμε αυτοψία, δόθηκε η διαβεβαίωση άμεσης χρηματοδότησης μέσω ενός τεχνικού δελτίου το οποίο θα σταλεί στο υπουργείο ώστε να καταστεί δυνατό συνδυαστικά, να γίνει ο καθαρισμός του λιμανιού από όλα τα φερτά αντικείμενα και υλικά και συγχρόνως βελτίωση και καθαρισμός του πυθμένα ώστε να είμαστε έτοιμοι άνοιξη καιρού όταν θα αρχίσουν να τοποθετούνται οι πλωτές εξέδρες, να έχει γίνει η εξυγίανση του βυθού και να έχουμε τα βάθη που απαιτούνται για την τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών.

Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό, θα γίνει άμεσα και αυτό μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ο κ. Πλακιωτάκης είδε την κατάσταση, μάλιστα την συγκεκριμένη στιγμή που βρισκόμασταν στο λιμάνι γινόταν η ανάσυρση κάποιων λέμβων, οι οποίες είχαν βυθιστεί. Είδε την κατάσταση στο λιμάνι κι εκτιμώ ότι δίδει τον καλύτερο του εαυτό κι ότι μπορεί να γίνει από το Υπουργείο ώστε, όπως προανέφερα, να βελτιώσουμε όχι μόνο την εικόνα, αλλά να αναβαθμίσουμε τις παροχές που πρέπει στο λιμάνι της Σητείας».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας