Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Κρήτη: Άνω - κάτω ο Δήμος που «ξεσκονίζει» η οικονομική αστυνομία

 https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2022-10-01/pothen1.jpg

Η ιστορία έχει ξεσηκώσει σάλο, όμως, και στο εσωτερικό του σημερινού Δήμου, αλλά και εντός της δημοτικής Αρχής 

 

 

Σάλος έχει προκληθεί μετά τα δύο αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” και του neakriti.gr για τον πρώην δήμαρχο της Κρήτης που τον “ξεσκονίζουν” οι Αρχές, η Οικονομική Αστυνομία και ο εισαγγελέας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τραπεζικούς λογαριασμούς που δε διασταυρώνονται στις δηλώσεις “Πόθεν Έσχες” της περιόδου 2010-2013, όμως φαίνονται τραπεζικές κινήσεις προς τρίτους.

Αυτοί οι τρίτοι, 15 στον αριθμό, που εμφανίζονται να έχουν λάβει από 1.500 ως 14.000 ευρώ, καλούνται τώρα να περάσουν το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου για να δώσουν καταθέσεις. Οι Αρχές αναζητούν αν τα λεφτά αυτά προέρχονταν από δημοτικό χρήμα ή ήταν περιουσία του φυσικού προσώπου τού πρώην δημάρχου.

Η ιστορία έχει ξεσηκώσει σάλο, όμως, και στο εσωτερικό του σημερινού Δήμου, αλλά και εντός της δημοτικής Αρχής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 21 Σεπτεμβρίου είχε προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο, που ανεβλήθη λόγω απαρτίας και συνεκλήθη εκ νέου στις 29 του μήνα. Γιατί όμως δεν πήγαν οι σύμβουλοι και δεν είχε απαρτία, αφού η πλειοψηφούσα ομάδα σε δύναμη έχει και την εξουσία του Δήμου; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί σύμβουλοι σημερινοί πολιτεύονταν και την επίμαχη περίοδο 2010-2013 με τον ελεγχόμενο πρώην δήμαρχο. Μάλιστα, λένε για τον σημερινό πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, έναν αντιδήμαρχο του σημερινού δημάρχου, που ήταν αντιδήμαρχος και του πρώην δημάρχου που τον “ξεσκονίζουν” οι Αρχές, καθώς και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Κοινοτήτων, επίσης, ήταν στην παράταξη του τότε δημάρχου και σήμερα με του τωρινού.

Η Οικονομική Αστυνομία έχει ζητήσει εδώ και μήνες επισήμως έγγραφα που αφορούν την επίμαχη περίοδο. Όταν το θέμα άρχισε να λαμβάνει διαστάσεις, οι σύμβουλοι του σημερινού, που ήταν και με τον πρώην, αναστατώθηκαν, όπως λένε οι πληροφορίες, γιατί, λέει, ουδέποτε ο δήμαρχος ενημέρωσε τους συνεργάτες του, που είναι πάνω από 15 άτομα και εκτός αυτού εργαζόμενους εργολάβου που ενέχονται, κατά πληροφορίες, στη δικογραφία για το θέμα, προτού φτάσει η ώρα των ανακρίσεων. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι αυτός είναι ο λόγος που και σύμβουλοι και πρόεδροι έχουν ρίξει μεγάλες ευθύνες στον τωρινό δήμαρχο, παραπονούμενοι ότι δεν τους έχει ενημερώσει. Έτσι αντέδρασαν με αποχή και το Συμβούλιο δεν είχε απαρτία.

Η “Νέα Κρήτη” αποκάλυψε το θέμα στις 27 Σεπτεμβρίου με σχόλιο στην τελευταία σελίδα με τίτλο “Βόμβα” για τη διαδρομή χρήματος σε Δήμο, και ακολούθησε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ την 1η Οκτωβρίου με αποκαλυπτικά στοιχεία για τα ποσά και τα πρόσωπα που καλούνται να δώσουν καταθέσεις.

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

https://www.neakriti.gr/files/2022-10-03/eksofyllo.jpg

Συνολικες προβολες σελιδας