Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Αδελφοποίηση του Δήμου Σητείας και του Δήμου Montego Bay της Jamaica

 

Στο πλαίσιο της τελετής αδελφοποίησης του Δήμου Σητείας και του Δήμου Montego Bay της Jamaica, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας συνάντηση των δύο πλευρών όπου συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα.

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Δήμαρχος του Montego Bay Mr Ieeroy Williams και η συνοδεία του, ο Πρέσβης της Jamaica στα Ηνωμένα Έθνη Mr Greg Dagklas, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Τσιφετάκης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Σητείας Μαρία Γιαννακάκη, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Πλατανάκη, Γιώργος Αϊλαμάκης, Νίκος Μακρυνάκης, Γιάννης Σκαρβελάκης, ο ΓΓ του Δήμου Μανόλης Μακρονικολάκης.

Καλωσορίζοντας στο δημαρχείο τους παριστάμενους ο κ. Ζερβάκης τόνισε «είναι μία ιδιαίτερη τιμή για εμάς, μία ξεχωριστή ημέρα η σημερινή. Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης και το νόημα που μπορεί να δώσει σημειολογικά η συγκεκριμένη εκδήλωση, το πνεύμα της Δημοκρατίας, της Ανεξαρτησίας των λαών, γίνεται σήμερα η αρχή για να μπορέσουν οι δύο περιοχές να συνυπάρξουν και να δώσουν ότι καλύτερο μπορεί η μία στην άλλη».

Ο κ. Ζερβάκης ανέφερε ότι η τελετή αδελφοποίησης τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Ευχαρίστησε επίσης θερμά τον Πρόξενο της Jamaica στην Ελλάδα κ. Βασίλη Αργυνό που με τη δική του πρωτοβουλία και βοήθεια επιτεύχθη η προσπάθεια.

Ο κ. Χρυσουλάκης καλωσόρισε με την σειρά του, τους εκπροσώπους του δήμου Montego Bay της Jamaica στην Ελλάδα, στην Κρήτη και στη Σητεία που είναι και πατρίδα του όπως τόνισε, ευχαριστώντας τον κ. Ζερβάκη για την φιλοξενία και την πρωτοβουλία. «Είναι πραγματικά μία ιστορική στιγμή γιατί η πατρίδα που υπογράφηκε το 1982 η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) το οποίο η Ελλάδα υπέγραφε το 1995, έχει ηλικία ήδη 40 ετών και είναι ένα πολύτιμο κείμενο πάνω στο οποίο έχουν διευθετηθεί εκατομμύρια θέματα σε όλο τον πλανήτη. Έτσι λοιπόν ευχαριστώ πολύ και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την εξαιρετική πρωτοβουλία της αδελφοποίησης η οποία σημαίνει πάρα πολλά για την Σητεία, την Κρήτη και την Ελλάδα. Η αδελφοποίηση με την πόλη της Jamaica όπου υπεγράφη η σύμβαση είναι πάρα πολύ σημαντική, είναι μία κορυφαία ιστορική στιγμή για την Σητεία» τόνισε ευχαριστώντας και τον Δήμαρχο της Jamaica θερμά. Ο ίδιος ευχαρίστησε για την φιλοξενία και εξέφρασε την επιθυμία έναρξης της συνεργασίας των δύο περιοχών μέσω και της αδελφοποίησης τους, σε διάφορα θέματα. Απεύθυνε πρόσκληση παράλληλα για το δεύτερο μέρος της διαδικασίας στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο περιοχών, το οποίο θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο στη  Jamaica.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας