Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Συνάντηση Δημάρχου Σητείας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας

 

Τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη επισκέφτηκε την Πέμπτη 04 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας κ. Metaxakis Giorgos, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με σημαντικούς θεσμικούς φορείς για τη διάδοση της Γεωγραφίας.
Ο κ. Μεταξάκης, βρισκόμενος στην Κρήτη και δη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σητεία, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον τοπικό Δήμο και να παρουσιάσει την ιστορία και το έργο της Ένωσης Γεωγράφων. Παράλληλα, ενημέρωσε εμπεριστατωμένα τον Δήμαρχο για το σύγχρονο επάγγελμα του Γεωγράφου και ειδικότερα για τις δυνατότητες αξιοποίησης του στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην παρουσίαση του, ανέδειξε πως ο Γεωγράφος μπορεί να διασφαλίσει την ολοκληρωμένη διαχείριση μέσα από την εξισορρόπηση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σε κρίσιμα τοπικά ζητήματα, όπως λ.χ. ο Β.Ο.Α.Κ. ή και η προστασία των περιοχών natura.Ο Δήμαρχος Σητείας, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον κ. Μεταξάκη, τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση πάνω στο επάγγελμα και την επιστήμη της Γεωγραφίας γενικότερα. Ο κ. Ζερβάκης σημείωσε την πάγια και διαρκή ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί η λειτουργικότητα τους και να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες τους. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται φυσικά και οι Γεωγράφοι, μια ειδικότητα με καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής. Κλείνοντας, τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη, η παρουσία ενός Σητειακού στην ηγεσία ενός πανελλαδικού επιστημονικού σωματείου και ευχήθηκε στον Πρόεδρο μια δημιουργική και επιτυχημένη θητεία.

Ως Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας, ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη και τους συνεργάτες του, για την εγκάρδια κρητική φιλοξενία. Δεσμευόμαστε σε διαρκή συνεργασία με κοινό στόχο την επίλυση των τοπικών ζητημάτων.

Καθ’ όλη τη συνάντηση, τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.geographers.gr/?p=1787




Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας (Ε.ΓΕΩ.)

Βουλγαροκτόνου 30, 11472, Αθήνα

210-2207595 / 699 52 53 817

info@geographers.gr / www.geographers.gr

---------------------------------------------------------------

Hellenic Association of Geographers (HellasGEO)

30 Voulgaroktonou St., 11472, Athens, Greece

+302102207595 / +306995253817 info@geographers.gr / www.geographers.gr

Πηγή : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας