Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Σητεία: Στο προσκήνιο η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Β. Κορνάρος» (βίντεο)

 https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/2/files/2019-11-06/valitses_aerodromio.jpg

Στάση αναμονής από τις τοπικές Αρχές

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Σητείας καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα το Υπερταμείο ανέθεσε σε συμβουλευτική εταιρεία μελέτη για την αξιοποίηση 22 αεροδρομίων μεταξύ των οποίων και του αεροδρομίου στο Λασίθι

 Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανάλογα σενάρια, με τους φορείς του Λασιθίου να τηρούν στάση αναμονής για να ενημερωθούν για τα σχέδια και τις προθέσεις της κυβέρνησης και να προσδοκούν την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οδηγίες που έχει λάβει η εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες είναι να αξιολογήσει ελκυστικά προς τους ιδιώτες επενδυτές μοντέλα που, πέραν των άλλων, θα προβλέπουν και επιδότηση λειτουργίας. Στόχος είναι να αναπτυχθούν και να εκσυγχρονιστούν τα αεροδρόμια μεταξύ των οποίων και της Σητείας, ωστόσο ο τρόπος είναι η προοπτική ιδιωτικοποίησης να μην σκοντάψει σε αντιρρήσεις ή τυχόν επιφυλάξεις των τοπικών αρχών.

 

 

Όπως υπογραμμίζεται τα ιδανικά αναπτυξιακά σχέδια θα έβαζαν στο πλάνο μαζί με την επένδυση στο αεροδρόμιο Σητείας, την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ και την αξιοποίηση του λιμανιού ώστε η Σητεία να γίνει ακόμη πιο ελκυστικοί και εύκολα προσβάσιμη για χιλιάδες ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μελετητών, η αναβάθμιση και παραχώρηση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων θα αυξήσει την επιβατική κίνηση κατά 43% μέχρι το 2030, χωρίς όμως να έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο θα καταγραφούν οι ανοδικοί δείκτες.

 

Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας