Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

3Χ3 2022 τουρνουά μπάσκετ στη Σητεία (Στη μνήμη του Μάρκου Αναγνωστάκη)

Αφιερωμένο το φετινό 3Χ3 τουρνουά μπάσκετ της πόλης μας στο Μάρκο Αναγνωστάκη!
30&31 Ιουλίου στο λιμάνι Σητείας . Πολλές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης , στην ΕΚΑΣΚ , στην ΕΟΚ, στην εταιρεία nets company , στον ΟΑΣ , στη ΜΑΔΕΣ και στο ΣΑΟ για τη συνδιοργάνωση.
Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το συσσίτιο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου!


 
 
 

ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΡΗΤΗΣ-ΜΑΡΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ-(1963-2022)-ΣΗΤΕΙΑ
"Ενας μεγαλος αθλητης του ΣΗΤΕΙΑΚΟΥ που 'εφυγε' νωρις."
-Στις 8/7/22 ο κοσμος της Σητειας αποχαιρετησε εναν μεγαλο αθλητη, τον Μαρκο Αναγνωστακη, ο οποιος 'εφυγε' ξαφνικα το μεσημερι της Τεταρτης 6/7 σε ηλικια 59 ετων.
Ο Μαρκος Αναγνωστακης γεννηθηκε στις 13/12/63 και απο μικρο παιδι αγαπησε τον αθλητισμο, δεθηκε μαζι του παιζοντας μπασκετ, βολει, ενω εκανε και στιβο. Οταν ιδρυθηκε ο ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ (1981), εφηβος πλεον,γραφτηκε και επαιζε μπασκετ (εφηβικο- ανδρικο) μαζι με αλλους ταλαντουχους συναθλητες φιλους του που αργοτερα (1987) ανεβασαν την ομαδα στην Α'. κατηγ. Κρητης. Στη πρωτη του συμμετοχη στο εφηβικ η ομαδα εφτασε στο final four στα Χανια αλλα ειχε την ατυχια να πεσει πανω στη μεγαλη ομαδα της ΓΕΗ που κυριαρχουσε τοτε με 6 συνεχομενους τιτλους στο εφηβικο (1980-1985). Εκει τον πρωτογνωρισα και μου εκανε μεγαλη εντυπωση η αθλητικη του παρουσια και τα προσοντα που αν τα αξιοποιουσε στον στιβο ισως γινοταν ενας μεγαλος πρωταθλητης στο δεκαθλο. Στο μπασκετ του ΣΗΤΕΙΑΚΟΥ εδωσε πολλα και εγραψε ιστορια μαζι με τους υπολοιπους παικταραδες συμπαικτες Γκ.Πετροσιαν - Vasilis Heretakis - Giorgos Fygetakis -Κ. Χατζηαθανασιαδη, , αν δεν ξεχνω καποιον, που αφησαν εποχη στο μπασκετ της Σητειας και της Κρητης κατ'επεκταση (φωτο). Στη φωτο (φαση απο αγωνα) ενα μικρο δειγμα της ικανοτητας του.
Με τον Μαρκο στα 4 χρονια που ημουν προπονητης στον ΣΗΤΕΙΑΚΟ, καναμε αρκετη παρεα (ειχε σταματησει το μπασκετ) και ειχα τη χαρα προς το τελος να κανω προπονηση για λιγο διαστημα και στον γιο του που τοτε ξεκινουσε το μπασκετ παιζοντας στους παμπαιδες. Ο σημερινος προεδρος του ΣΑΟ Simos Tsantirakis, οταν ηταν εφηβος προλαβε συμπαικτη για 2 χρονια τον Μαρκο Αναγνωστακη. Τιμωντας λοιπον τη μνημη του οργανωνει τουρνουα 3 χ 3 στο λιμανι της Σητειας στις 30 + 31/7 το οποιο ονομασε "Τουρνουα ΜΑΡΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ" (φωτο). <<Μαρκος Αναγνωστακης, ενας μεγαλος αθλητης που θα παραμενει μεγαλος στη μνημη εκεινων που τον εζησαν >>
 
Πηγή : SitiaFm 95.5 











Συνολικες προβολες σελιδας