Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Λαγόψαρο επιτέθηκε σε λουόμενη στην παραλία της Σητείας(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 

Πρώτο δυσάρεστο κρούσμα με επίθεση λαγόψαρου φέτος, στην παραλία της Σητείας, με θύμα λουόμενη , είχαμε σήμερα τα πρωί.

Η γυναίκα, χωρίς να έχει απομακρυνθεί από την ακτή ιδιαίτερα, είδε ένα μεγάλο ψάρι να την πλησιάζει  και αναγνώρισε το είδος.

Γνωρίζοντας πως  πρόκειται για έναν ιδιαίτερα τοξικό είδος, προσπάθησε να απομακρυνθεί και να βγει από την θάλασσα   και τότε, το λαγόψαρο την δάγκωσε στο ένα δάχτυλο του χεριού της.

Η γυναίκα αμέσως ζήτησε, όπως έπρεπε, ιατρική βοήθεια, σπεύδοντας  στο ιατρείο του Μανώλη Πλεξουσάκη, από όπου αποχώρησε με τρία  ράμματα.

Σημαντικά είναι τα όσα είπε στον STYLE100 για την περιπέτεια της. Η παραλία ήταν γεμάτη παιδιά, λέει, επισημαίνατε πως η κατάσταση θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ χειρότερη.

Αλλά και το γεγονός πως η ίδια, μετά την επίθεση που δέχτηκε , βγήκε με αίματα στο χέρι της, χωρίς κανένας να δώσει ιδιαίτερη σημασία ή να προστρέξει προς βοήθεια, είναι ένα σημείο που πρέπει να μας προβληματίσει πολύ.

Η συγκεκριμένη κυρία, τονίζει πως  «κάτι πρέπει να γίνει», για την προστασία των λουομένων κυρίως, κάτι προφανές μετά το σημερινό περιστατικό, που δείχνει πως οι πληθυσμοί του συγκεκριμένου τοξικού είδους, όχι μόνο δεν έχουν περιοριστεί, αλλά πλέον βρίσκονται και σε χαμηλές στάθμες , σχεδόν στην ακτή, αποτελώντας κίνδυνο για όλους.


 

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style100 Fm


Συνολικες προβολες σελιδας