Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Ένα ακόμα βήμα για την ανέγερση του Γηροκομείου

 

Ομοφώνως γνωμοδότησε θετικά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σητείας,  περί του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης Γηροκομείου Σητείας (Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων) καθώς και των όρων και περιορισμών δόμησης του.

Το συγκεκριμένο ήταν το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της  χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής υπό την προεδρία του Δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο εστίασε στην σημαντικότητα του θέματος (το οποίο θα συζητηθεί και στο Δημοτικό  Συμβούλιο) κι αφορά ένα έργο που αποτελεί μεγάλη επιθυμία και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας εδώ και αρκετά χρόνια.

Πρόκειται για μία προσπάθεια, να θυμίσουμε, που ξεκίνησε από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Σητείας που με  επιμονή,  υπομονή και  στοχοπροσήλωση προχώρησε τις διαδικασίες για να μπορεί να καταστεί δυνατή η δημιουργία Γηροκομείου στην περιοχή της Σητείας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Καίτη Πετυχάκη καθώς και ο  Πολιτικός Μηχανικός κ. Μανώλης Νικολαϊδης που ανέλαβε τη μελέτη  (ΤΡΣ) εκ μέρους του Φιλανθρωπικού Συλλόγου.

Όπως ανέφερε ο  κ. Ζερβάκης,  οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει (από Φιλανθρωπικό Σύλλογο,  Μητρόπολη) υπάρχει   δέσμευση του Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση,  έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις από το Δήμο και μένει το συγκεκριμένο ζήτημα του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου που είναι όμως ουσιαστικής σημασίας, βασικό προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης του  εμβληματικού έργου για την περιοχή.

Όπως προαναφέρθηκε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής γνωμοδότησε θετικά για το θέμα.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας